Spela utan domare i FIFA 19 – här är de hetaste nyheterna

FIFA 19 innehåller flera nyheter som verkar spännande på riktigt.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-08-07 10:25  |  Lästid: 2 minuter

Hösten kan inte komma en sekund för tidigt, i alla fall inte för fans av EA Sports årligt utkommande FIFA-spel. I slutet av september släpps FIFA 19, som kanske inte utlovar några revolutionerande nyheter – men ändå nyheter där känslan är att det kommer att berika det redan nästintill perfekta fotbollsspelet.

Som Café skrivit tidigare kommer årets upplaga att äntligen inkludera ett Champions- och Europa Leauge-läge. Ett välkommet inslag som det känns att det verkligen var på tiden att EA Sports löste rättigheterna till.

Två ytterligare nyheter som faktiskt verkar spännande är möjligheten att spela utan domare. För de som minns kunde man i FIFA 98 höja domarens foul-acceptans till max och, mer eller mindre, kötta runt. På den tiden fanns också en knapp för brutala tacklingar, och det gör det som bekant inte längre. Men att spela domarfritt är ändå ett välkommet inslag, speciellt för oss som redan spelar på gränsen och är trigger happy på glidtacklingsknappen.

En annan nyhet som går ifrån seriens ständiga strävan efter realism är det nya överlevnadsläget. Upplägget påminner om Battle Royal-formatet – en form av last man standing: varje gång en spelare gör mål kommer en spelare att plockas bort från laget. Matchen blåses efter de vanliga 90+tillägg – eller när ett lag är nere på sju spelare.

Dessutom introduceras ett handikappsystem, där din polare kan få ett målmässigt övertag in i matchen – eller tvärtom. Kanske något förnedrande mot din motståndare att föreslå att du själv ska starta matchen med två måls underläge – men nog så uppviglande till banter-kulturen i spelsofforna. Förutom handikappmöjligheten kan du även pilla med småinställning inför en match i ”kick off”–läget, ett snyggt långskott ger två mål, ett läge där bara volley och nick belönas med ett mål och så vidare.

FIFA 19 släpps till Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch den 28 september.

Spelsajten IGN har gjort en video som förklarar de sex hetaste nyheterna på ett överskådligt sett. Se den nedan här.

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:17