Hoppa till innehåll

Spela Champions League i FIFA 19 och 3 andra supernyheter från världens största spelmässa

Joakim Almén

Just nu pågår världens största spelmässa E3 i Los Angeles. Som vanligt är det idel godis för den spelintresserade och vi har hittills bjudits på flertalet spelannonseringar värda hype. Eller vad sägs om ett nytt ”Fallout”, ett nytt ”The Elder Scrolls” och möjligheten att spela Champions League i kommande ”FIFA 19”.

E3-mässan, eller Electronic Entertainment Expo som den egentligen heter, är i full gång. Mässan pågår tills fredag och hittills är det bara Microsoft av de stora konsoltillverkarna som haft sin presskonferens där de presenterar vad de har i spel-pipelinen. Och kommande dagarna är det dags för Nintendo och Sony att bränna av sina emotsedda presskonferenser.

Men redan nu har flera stora tredjepartsutvecklare, såsom EA, Bethesda och CD Projekt haft sina egna presentationer. Vi har samlat ett gäng spelannonseringar värda epitetet super.

Cyberpunk 2077

Polska CD Project är kända för sin noggrannhet och lämnar ingenting åt slumpen vid utvecklingsbordet. Efter succén med ”The Witcher”-trilogin för man nu in sin hyllade rollspelsformula i cyberpunkmiljöer. Det har pratats om ”Cyberpunk 2077” i flera år, men trailern är det första rörliga man visar upp från det hett efterlängtade spelet med stark ”Game of the year”-potential nästa år. Vissa kritiska röster har höjts om att färgskalan är lite väl tilltagen, och att de dystopiska – mörka – cyberpunkmiljöerna á ”Blade Runner” lyser med sin frånvaro. Oavsett väl tilltagen färgskala eller inte ser det svulstigt ut. Hype? Hype!

Fallout 76

Bethesda stod för en imponerande presskonferens och utannonserade nya spel i spelutvecklarnas två drakar till rollsspelserier – ”Fallout” och ”The Elder Scrolls”. Fallout 76 ska tillskillnad från sina föregångare ha en onlinedel och de karaktärerna du möter i spelet kommer att spelas av andra – riktiga – spelare online. Bethesda lovar dock att du kommer att kunna spela solo, göra alla uppdrag och ta dig igenom spelets story precis som vanligt. Vidare utlovar man en värld fyra gånger så stor som i ”Fallout 4” (och den var ju som bekant enorm) och spelets story är en prequel till tidigare installationer i spelserien.

Postapokalypsmyset kommer du kunna ta del av redan i år, då releasedatumet officiellt är satt till 14 november. Hype? Hype!

The Elder Scrolls VI

Bethesda slog på dubbla cymbaler och utannonserade också ett nytt ”The Elder Scrolls”. Det har gått hela sju år sedan stilbildande ”The Elder Scrolls V: Skyrim” släpptes, ett spel som till och med de utan nån form av spelintresse inte kan ha missat, och nu är det alltså dags för nästa spel i den storslagna serien. Vi fick förvisso inte se någon riktig trailer för det nya ”The Elder Scrolls” och det är fortfarande oklart hur långt man kommit i utvecklingen. Men det räcker bara med vetskapen om att ett nytt Elder Scrolls faktiskt är i görningen. Hype? Hype!

FIFA 19

”Gäsp, det kommer ju ett nytt FIFA-spel varje år ju”, kanske någon tänker. Visst, så är det. Men FIFA är också FIFA och alla nyheter kring kommande utgåvor är ju av STARKT intresse. Nytt för FIFA 19 är att EA har skaffat rättigheterna till Champions League och Europa League. Förutom ett eget spelläge för turneringen kommer du kunna spela Champions League med Alex Hunter i det populära single player-karriärsläget. Ett efterlängtat tillskott. Släpps den 28 september i år. Vi säger väl som vi gör: Hype? Hype!

Mer spelrelaterat från Café:

Spelar ditt barn ”för mycket” Fortnite? Så kan ni komma överens om speltid

GTA-spelarna lägger ned sina vapen – anordnar begravning för Lill-Babs i spelet

Att spela Super Mario 64 ger dig bättre minne – så fungerar det

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.