Annons

”It’s payback time. Min första platta var feelgood-musik. Jag ville att folk skulle lära känna mig. Nu visar jag min andra sida, att jag kan vara hård och ge tillbaka för all skit jag varit med om.”

The Game står i mitten av konferensrummet på skivbolaget Universals kontor i Kensington i London. Ett 30-tal exklusivt utvalda journalister och radioarbetare har samlats för att lyssna på hans kommande album Doctor’s advocate. På sedvanligt hiphopmanér har The Game ett entourage med parodiskt gymmade jättar som gör honom sällskap, men till skillnad från andra rappare har han en skönt avslappnad attityd.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Likt en artig skolgosse skakar han hand med alla i rummet innan han drar igång skivan på en volym som får hjärtat att nervöst börja klappa oregelbundet.
Den 27-årige rapparen från Compton i Los Angeles gjorde sig känd som Dr Dres skyddsling för snart två år sedan med succédebuten The documentary. Med våldsam bakgrund i gänget Bloods, en porträttatuering av Eazy-E, Dr Dres patenterade basgångar och Kanye West-soul fick han west coast-älskare att hjula av glädje och skivan sålde i fem miljoner exemplar.

När Doctor’s advocate nu släppts har The Game något förvånande lämnat Dr Dre och dennes skivbolag Aftermath för att starta egna bolaget Black Wall Street.

– Dre lärde mig mycket. Men jag vill vara oberoende, visa världen att jag fixar det på egen hand, konstaterar The Game. Black Wall Street är det största oberoende hiphopbolaget i USA. Många stora skivbolag vill signa det, men jag är inte intresserad för mindre än 20 miljoner dollar.

Nya skivomslaget ser ut som det förra, med den skillnaden att det är svart och att du har tatuerat in ”LA” på kinden. Hur har du tänkt?
– Tatueringen var spontan. Jag vaknade upp en morgon och kom att tänka på att jag gjort mycket för LA, att jag är stadens ansikte, så jag satte LA på mitt ansikte. Omslaget visar att jag är samma person, fast jag har växt. På The documentary satt jag på två guldfälgar. Alla har råd med guldfälgar men ingen kör på två hjul. Jag stod still. På den nya sitter jag på fyra plati­numfälgar för att visa att jag kommit upp mig och att min karriär rullar på.

Michael Dee

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar