Spetsa kaffet

joel  |  Publicerad 2007-02-08 13:38  |  Lästid: < 1 minuter


Daniel Utterman, mannen bakom Barista Center i Stockholm (en oberoende akademi för utbildning av baristor) ger här två exklusiva recept på hur du kan spetsa kaffet till nya dimensioner.

Med hjälp av enkla ingredienser som mjölk, Baileys och kakao kan du trolla fram det godaste kaffet som till och med får den mest luttrade att tappa hakan.
– Baileys är det bästa valet om du vill skapa en lite lyxigare kaffedrink, säger Daniel Utterman.

mittbild_kaffe

Cafés Latte

4 cl Baileys Original Irish Cream
Dubbel espresso
Varm mjölk

Värm mjölken och vispa. Brygg en dubbel espresso och häll i ett glas. Rör ner Baileys och toppa med skummad mjölk. Garnera med kakao på toppen.

startbild_kaffe

Irish Café

4 cl Baileys Original Irish Cream
Kaffe

Brygg kaffe och häll i en kaffekopp och rör ner Baileys.

Martin Greve

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-12 22:54