Spotifylista: Det bästa från Bossen

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-08-17 14:47  |  Lästid: 2 minuter

Bruce Springsteen befinner sig på världsturné och har hittills i år gjort 55 spelningar. Ett av hans största fans, Cafés Emil Persson, har varit på fem av dem. Nu listar han de Bruce-låtar han älskar mest.

Du såg fem Springsteen-spelningar i sommar, varför?
– Har fått den där frågan några gånger nu. Vanligtvis brukar jag citera det Louis Armstrong sa när någon undrade vad som är så speciellt med jazz: ”If you have to ask, you’ll never know.” Men för ordningens skull kan jag tillägga att Bruce Springsteen är världshistoriens främste liveartist. Det bidrog till beslutet att se fem konserter.

Vilket är ditt bästa Springsteen-minne?
– Paul McCartneys gästframträdande under konserten i London i somras. Det hade varit en patetisk dag, med sidledsregn och brittiska mögelmoln, och leran i Hyde Park kändes som kvicksand. Men så stegade Sir Paul in i slutet av extranumret, spelade I saw her standing there och Twist and shout med Bruce och fullbordade den mest dynamiska duon sedan kvällstidningarna myntade uttrycket ”dynamisk duo”. Grooming för själen.

Vilken är hans bästa skiva?
– Oj, infoga ännu en trött Sophie’s choice-referens, antar jag. Det är som att välja mellan sina favoritorgan. Tarmar före lever? Born to run före Darkness on the edge of town? Men just i dag svarar jag The river. Albumet innehåller Bruces mest spirande mix av wunderbaumanthems som Cadillac ranch och hjärtstrypare som Fade away.

Vilken är den bästa låten på listan?
– Helt omöjligt att säga, så därför lyfter jag fram ett spår som fler borde upptäcka: Back in your arms. Håkan Juholt hade den eminenta smaken att spela Tracks-balladen i sitt sommarprat förra året och det var som att hans mustasch planade ut, formade sig till en kärlekspil och störtdök rakt in i mitt hjärta. Efter det musikvalet bleknade alla hans politiska klavertramp bort. Jag gör alltså the original Juholtare – jag tipsar om Back in your arms.

Övrigt att tillägga?
– Believe the hype.


Den 11 juli i år laddade
Emil Persson upp inför Bruce-konserten i Prag med att dricka skumpa och paddla paddelbåt.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-21 00:01