Annons


I slutet av den här månaden släpps Christian Falks nya, efterlängtade album People Say med bland andra Ola Salo, Robyn och Demetreus som gästartister.

 

Christian Falk, 44,  är en unik svensk artist ur modesynpunkt. Han har nämligen klätt sig oklanderligt i över 20 år. Från den svartrockiga Imperiet-tiden på 1980-talet, genom 1990-talets streetiga soul- och Blacknussperiod till att i dag, 2006, vara en av Sveriges främsta experter på att mixa second hand med ny design. Christian Falk ser kort sagt alltid cool ut.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

 

Du har stylat dig själv enormt snyggt på de nya pressbilderna. Var hittar du alla kläder?

 

– Allt ifrån exklusiva herrbutiker till Myrorna. Jag gillar att blanda second hand-fynd med nya designade grejer. Det ger en mer personlig stil, tycker jag.

 

Shoppar du hemma i Stockholm eller i andra storstäder?

 

– Bäst är ju såklart New York och Paris. I Stockholm känns det som om många unga
designers gör ungefär likadana plagg. De är väldigt duktiga och talangfulla men drar åt samma håll. Jag saknar mångfalden.

 

Man ser dig ofta i jeans och pikétröja, desto mer sällan i hel kostym.

 

– Det händer ibland. Men ska man ha kostym, då ska man ha hela kittet, full on. Man kan inte ha en snygg kostym och en ful skjorta. Och den ansträngningen, att se felfri ut från topp till tå, har man inte alltid tid och lust med.

 

Vad är viktigast i din outfit?

 

– Skorna, helt klart. De kan man inte fuska med. Ett par snygga skor kan rädda en hel style medan ett par sunkiga skor kan sabba allting. Det är samma sak som med musik. En dålig sångare kan förstöra en bra låt, men en bra sångare kan rädda en dålig låt.

 

Jonas Sandberg

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar