Annons

Stick i sista minuten

Patrik Hedlund

Känns det som att semestern regnar inne? Bara lugn, vi har sonderat reseterrängen och handplockat tre sköna och högst prisvärda resor. Text: Jonas Terning. Tidigare publicerad i Café 06/2011.

New Yorks stränder
– Dollarn är rekordlåg så passa på att åka till New York. Många säger annars att man ska undvika staden på sommaren för att det kan bli fruktansvärt varmt, men just därför kan du fynda billiga flygbiljetter. Bästa priserna hittar du antagligen på flyg med byte i Europa. Många glömmer också bort att även i New York finns det stränder att svalka sig på. Stick ut till Coney Island eller Rockaway Beach på Long Island om det blir för varmt på Manhattan.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Sköna Slovenien
– Slovenien är allt det Kroatien är, men med mycket mindre turister. Landet är
inte särskilt stort, med en bra bil kör du igenom det på en förmiddag, men allting finns här. Från huvudstaden Ljubljanas alldeles lagom livliga nattliv till svalkande bad i kristallklara bergssjöar eller Adriatiska havet. I juli börjar dessutom slovenerna själva ta semester. Det betyder att de lämnar städerna för att åka ner till havet. Perfekt läge för upptäcktsfärd!

Sol och stad i Malaysia
– Europas industrisemester är igång – dags att åka till Asien. Malaysias östkust har högsäsong maj–september. På öarna Perhentian, Tioman och Redang finns fantastisk dykning och paradisstränder. Kombinera med Kuala Lumpur för skön citysemester. Flyget kostar en slant men Malaysia är ett av världens billigaste länder att turista i.

Tipsare: Göran Ingman, chefredaktör, resemagasinet BortaBra.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar