Annons
Annons

Stick ut!

joel

Oscar Falk
Det finns väldigt mycket stickade plagg i höstens svenska herrkollektioner, från tunga långkoftor (Filippa K) till riktigt grova polotröjor (Acne Jeans). Lägg till detta ett enormt utbud av mössor, halsdukar och vantar.

Annons

Men ett plagg sticker ut bland alla andra: Roland Hjorts blåsvarta, 60-talsmönstrade ”fiskartröja” med rundhals och knäppning i kragen för Whyred.

Man blir glad bara av att titta på den här tröjan.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Jag minns att min mormor hade klänningar som såg ut så här på 60-talet. Det är nästan lite gardinmönster, säger Roland Hjort.

Tröjan heter Tribeca, kostar 1 300 kronor och finns i butik från och med nu.

Det som på textilspråk kallas för ”Fair Isle knitting” (stickmönster från Färöarna) har på senare år omfamnats av modevärlden. Burberrys Christopher Bailey har haft ett par varianter i sina kollektioner och andra märken och modeller har skymtats på diskarna i Parisbutiken Colette.

Kanske beror det på ”fiskartröjans” klara färger och att modellen andas frisk luft och gediget hantverk.
– Jag ser Jarl Kulle framför mig i den här tröjan i någon 60-talsfilm som utspelar sig i skärgården på vintern. Man går och myser i den här tröjan och en anorak, fortsätter Roland.

Hur bär man den hösten 2006?
– Väldigt preppy. Gärna med en svartvit­-rutig skjorta under där kragen får sticka upp lite. Helst ska tröjan nötas lite också så att det nästan blir hål på armbågen och skjortan skymtar under. Sen sätter man på skinnlappar.

Är inte den här tröjan väldigt varm?
– Jo, det är den varmaste tröja Whyred gjort eftersom ullen är så kompakt kokad. Det är perfekt, då kan man gå ut i bara tröjan och en halsduk. Och, om man får panik, går den ju att knäppa upp lite i kragen.

Daniel Lindström

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar