Annons

Stiliga smokingaccessoarer

Imorse (4/12) klockan 07:00 publicerades tredje och sista delen i vår artikelserie Rätt klädd för nyårsfesten. Så nu är det dags för accessoarerna. Först ut är Fredrik af Klercker och hans Habille – en samling stiliga smokingaccessoarer.

joel

Imorse (4/12) klockan 07:00 publicerades tredje och sista delen i vår artikelserie Rätt klädd för nyårsfesten. Så nu är det dags för accessoarerna. Först ut är Fredrik af Klercker och hans Habille – en samling stiliga smokingaccessoarer.Fredrik af Klercker, tidigare nattklubbschef på Café Opera i Stockholm och VD för butikerna Dry Lake, lanserade i vår det egna klädmärket af Klercker och herrskjortan JB – en bussarong med lång smal bröstficka som passar ett par solglasögon, tredjedelsdelsknäppning och rundade slitsar.

Annons

Den här månaden kommer nästa projekt – Habille – ut i butikerna som består av en rad måste ha-tillbehör till smokingen.
Habille består av smokingskjorta, smokingstrumpor samt fluga, berättar Fredrik af Klercker. Det är detaljerna som gör helheten, med ganska enkla medel kan man förbättra hela sin festklädsel.

Hur ofta använder du själv smoking?

– Så ofta jag får möjlighet, smoking är det snyggaste man kan ha på sig som man. Dessutom är jag intresserad av alla detaljer.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vilken är den vanligaste stilmissen som killar gör när de bär smoking?
– Det man ser tydligast är såklart skjortkragen och flugan. Nedvikt krage i alla lägen och riktig fluga ska det vara. Kan man knyta sina skor kan man knyta en fluga.

Och byxorna…?
– Får absolut inte vara för långa så att den skrynklar nere vid foten.

Vilka är dina främsta stilförebilder?
– Förutom min farfar och pappa, som alltid är oklanderligt klädda, gillar jag inredaren Pierre Hagströmer och Lapo Elkann.

Vilka nyheter kommer från af Klercker våren 2010?
– Vi breddar JB-sortimentet till att även innefatta en pikétröja och en linnekavaj. Det kommer även snygga shorts inspirerade av Tom Selleck i 80-talsdeckaren Magnum P.I.

Daniel Lindström

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar