Annons
Annons

Stjärnbagaren lanserar sorbet med smak av gin och tonic

Vad är bättre än en kall GT i vårsolen? Att avnjuta klassikern i glassform förstås! Lagom till den internationella gin och tonic-dagen den 9 april lanseras drinken som en svalkande sorbet.

Mikaela Råberg

gt-hakan-johansson-sorbet

Vissa firar den internationella gin och tonic-dagen med en drink, men i år kan du avnjuta den populära klassikern i glassform.

I samband med GT-dagen den 9 april lanseras Hendrick’s sorbet, en svalkande sorbetglass med smak av gin och gurka. Glassen är framtagen av Hendrick’s gin i samarbete med stjärnbagaren Håkan Johansson, som driver bageriet på Taverna Brillo och 2015 utsågs till världens bästa bagare.

Annons

– Vi har lyckats skapa en glass med en fin balans mellan sötma och fräschör som påminner mycket om en Hendrick’s gin och tonic. Att få med gurkans smak och samtidigt få till en tilltalande färg har definitivt varit en utmaning, men det visade sig att gurkan är en fantastiskt bra bas och tillför ett djup till smaken, säger Håkan Johansson.

– Jag tror att den här glassen kan bli en riktig favorit i vårsolen.

Sorbetglassen Hendrick’s sorbet börjar säljas från och med 9 april på Bageri Brillo på Skeppsbron i Stockholm, samt i glassbaren på Taverna Brillo på Östermalm.

Annons

Dela (629)
Tweeta

Annons


Laddar