Hoppa till innehåll

Stjärndesignern gör festkollektion för Oscar Jacobson

Modell för Oscar Jacobson i vit smoking och designern Lars Wallin.
Daniel Lindström

Ikoniska designern Lars Wallins kollektion för Oscar Jacobson är ett ett unikt möte mellan couture och skrädderi.

Att bära en smoking är något alldeles speciellt. Man känner sig aldrig så snygg och lyxig som när man sätter på sig de olika delarna. Och få plagg i herrgarderoben är lika mytomspunna, från 1960-talets ”The Rat Pack” i Hollywood (Frank Sinatra, Dean Martin och Sammy Davis Jr) till valfri James Bond och svartvita Helmut Newton-fotografier. Oscar Jacobson har den här säsongen valt att samarbeta med ingen mindre än designern Lars Wallin kring en extravagant festkollektion.

”Lars Wallin är en ikonisk svensk modedesigner känd för att ha designat plagg för kungligheter, kändisar och stjärnor över hela världen. Lars har en noggrann känsla för detaljer och en personlig, unik känsla för glamour och stil”, säger Mats Pettersson från Oscar Jacobson som beskriver kollektionen som ”ett unikt möte mellan couture och skrädderi”.

Kollektionen innehåller tre olika smokingkavajer, byxor, västar, skjortor, gördel i siden, scarfar och flugor.

”En gemensam hyllning till kvalitet, elegans, tidlös stil och fest.”

Oscar Jacobson har använt sina främsta italienska leverantörer för att hitta rätt exklusiva ullkvaliteter med lyxiga lyster-effekter. Och inga detaljer har lämnats åt slumpen.

”Vi har använt unika detaljer som pärlemorknappar, duchesse-infällningar på västen (siden vävt i en tät och fast satinbindning), skräddarsydda klädda knappar, breda infällda slag och en sjalkrage”, fortsätter Mats Petersson.

Även om Lars Wallin är mest förknippad med design av klänningar står smokingen honom varmt om hjärtat – när han gjorde en egen herrkollektion 2006/2007 utgick den från festkläder.

”För mig är Oscar Jacobson-mannen snygg. Han är ute efter tidlöshet, perfekt passform och hög kvalitet. Plagg som lyfter fram hans personlighet. I vår festkollektion vill jag att den mannen ska känna igen sig, men också bli förvånad”, säger Lars Wallin.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.