Annons

Stockholm bästa whiskybarer – 6 ställen du inte får missa

Vart i Stockholm går man om man är sugen på whisky och vill ha ett riktigt bra utbud att välja ifrån? Café dryckesredaktör Andreas Grube har svaret – här tipsar han om sex favoriter.

Andreas Grube
Stockholm bästa whiskybarer – 6 ställen du inte får missa

En schysst wirre eller två (givetvis ackompanjerad av kall öl) är ju livskvalitet så det bara sjunger om det. Och råkar man befinna sig i Stockholm finns det gott om bra hak att smita in på. Som till exempel de här sex höjdarna.

Annons

Akkurat

Såklart. Kungen av kungar när det gäller whiskybarer i stan. En riktigt gedigen lista med grejer från hela världen, och dessutom superkunnig personal. Arrangerar också whiskyprovningar för den som är sugen.

Gilla Cafe.se på Facebook

Ardbeg Embassy

Mitt på turiststråket Västerlånggatan i Gamla stan ligger den här lilla whiskyoasen. Och nejdå, bara för att det står Ardbeg på skylten betyder inte det att utbudet är begränsat till det destilleriet. Här finns det mesta av det mesta, framför allt från Skottland.

Saddle & Sabre

Ligger lite off på Tégnergatan och för tankarna till nån slags moderniserad cowboysaloon – men om du har cravings för bourbon är det hit du ska gå. På hyllorna här trängs en bit över 200 olika sorter av det amerikanska guldet.

The Queen’s Head

Var bland de första i Stockholm att på ett seriöst sätt kombinera mat och whisky. Skottland är fokus, men det finns även en hel del japaner och lite annat. Dessutom gott om svinbra öl på fat.

Pub Oxsvansen

En bortglömd pärla mitt i betongdjungeln kring Sergels torg och Hötorget. Drivs av legendaren Alan Watson (som bland annat var med och startade en annan höjdarpub, Tudor Arms, på 1960-talet), och stoltserar med ett av Sveriges största utbud av single malt.

Oliver Twist

Är ju helt klart mer känt för sin fenomenala och ständigt utvecklande ölmeny. Men fråga bartendern om whiskylistan nästa gång du är där så får du se. Gott om goda grejer är bara förnamnet…

Annons

Dela (79)
Tweeta

Annons


Laddar