Dragen i Dublin? 9 ställen du inte får missa

Irlands huvudstad Dublin är så väldigt mycket mer än Guinness och folkmusik. Här tipsar Cafés Andreas Grube om de bästa smultronställena – barer, restauranger och butiker.

Andreas Grube  |  Publicerad 2017-04-28 12:59  |  Lästid: < 1 minut

Kehoe’s

En enkel men charmig pub av klassiskt snitt och med blandat klientel. Här serveras ingen mat, utan det är fullt fokus på ölen. Just deras Guinness sägs vara en av stans bästa.

The Rag Trader

En pub och restaurang av mer modernt och stilrent slag. Fortfarande mörkt, murrigt och trädominerat men med lite renare och stramare känsla. Riktigt mysigt och trevligt.

Fade Street Social

Två olika restauranger under samma tak – dels en gastropub, dels något som närmast kan beskrivas som ”irländska tapas”, det vill säga smårätter med irländska förtecken. Vällagat, gott, bra service och skönt stimmig stämning.

Taste at Rustic

Coolt och trendigt. Tre våningar med olika restauranger och stilar på varje våning. Favoriten är den lite hemliga och japanskinspirerade krogen högst upp. Vällagat och sjukt gott.

The Greenhouse

Fine diningställe med en stjärna i Michelinguiden. Finske kökschefen Mickael Viljanen leder verksamheten och serverar Elegant och förfinad mat med omsorg om detaljerna. En höjdare.

Klaw

Mitt i turistiga Temple Barområdet ligger den här pärlan som absolut inte får missas. Ett veritabelt hål i väggen som serverar helt grymma ostron-, krabb- och hummerrätter, vilket sköljs ner med smarrig hantverksöl.

Sheridan’s Cheesemongers

Himmelriket för ostfanatiker som jag, med stort fokus på irländska ostsorter i sortimentet. Liten och intim butik där köerna ringlar långa om helger och högtidsdagar.

Fallon & Byrne

Schysst saluhall på entréplan – men det är framför allt vinbaren och vinbutiken en trappa ner i källaren som är det man vill åt här. Bra varierat utbud och bra priser.

Mary’s Bar

En liten och intim pub som tagit upp den gamla irländska traditionen med att kombinera pub och järnhandel. Trevligt ställe för en eftermiddagsförfriskning.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-05-02 14:12