Stockholms Bränneri släpper äntligen en riktig glögg

Stockholms Bränneris Årets Glögg 2022

Efter att ha flirtat med glöggsmaken i flera år släpper Stockholms Bränneri tillslut en glögg som både heter och smakar glögg.

Joakim Almén  |  Publicerad 2022-11-10 15:36  |  Lästid: 2 minuter

Gin & Tonic-glögg och en glöggflirtande Negroni som ”smakar mer glögg än våra tidigare glögg”. Så har det låtit tidigare år när det kreddiga destilleriet Stockholms Bränneri har gjort en Anders Svenssonsk helikopterfint runt smaken glögg med sina återkommande dryckeslanseringar inför jul.

Men hör och häpna: i år blir det jul igen med en riktig glögg från Stockholms Bränneri. Otroligt. Drycken, som kort och gott heter Årets Glögg 2022, är den första i en helt ny produktserie där Bränneriet ska utforska smak i relation till advent och jul.

”Varje kommande år följer en ny utforskning, alltid med utgångspunkt i lokala skandinaviska råvaror, kombinerat med bränneriets experimentlusta och alltid ackompanjerad av klassiska jultoner”, skriver de själva i ett pressmeddelande.

Årets Glögg 2022 får sin smakkaraktär av svensk ekologisk äppelmust och -vin, uppsmakad
av rönnbär, lingon och krusbär. Och håll jävligt hårt i ingredienshatten, för nu fortsätter den extremt långa listan. Den mustiga dryckesbasen är sedan uppspritad med Stockholms Akvavit som är destillerad med krondill, fänkål, kummin, enbär, koriander, fläder och ljung och till sist, för att skapa den juliga känslan, uppkryddad med apelsin, kanel, kryddnejlika, ingefära och kardemumma.

Stockholms Bränneris Årets Glögg 2022 släpps den 16 november i Systembolagets beställningssortiment med artikelnummer 5891602. Flaskan rymmer 50 centiliter, har en alkoholhalt på 18 % och kostar 198 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-11-10 15:36