Annons
Annons

Stora fötter, stora skor

Grand Shoes har specialiserat sig på att sälja snygga skor i storlekarna 47-52. Vi besökte Fredrik Hammarqvist för att prata storsäljare, sneakers och det ständigt återkommande skämtet.

joel


Nu öppnar Grand Shoes, en nätbaserad skobutik som säljer skor i storlek 47-52, utvalda för vardag, fritid och fest. Representerade varumärken är bland andra J-Shoes, Adidas Originals, Blundstone, Nike Sportswear, Puma, K1X, Vans, Blackstone och DC Shoes.

Annons

Bakom konceptet står Fredrik Hammarqvist.

Vad är idén bakom Grand Shoes butikkoncept?
– Om man har stora fötter är man dömd till ett tråkigt och litet utbud. Omodernt och ofta fult. En sko i storlek 49 ju stor i sig. Det blir lätt cirkusrekvisita man tänker på. Jag har försökt hitta skor i stora storlekar som ändå är nätta och snygga. Det ligger mycket jakt bakom det här.

Vilka typer av skor erbjuder Grand Shoes?

– Sneakers, kostymskor och kängor. Skor för modemedvetna män. Det är viktigt att det inte bara är storlekarna som ska passa kunden utan även designen. Det ska vara snygga och moderna skor. Skor som folk kan riva av en komplimang för istället för bara den vanliga ”Åh, får jag jämföra mina fötter med dina”.

Snyggaste skon i butiken just nu?
– En worker-boot i modellen Rider från J-Shoes, ett brittiskt märke.

Du vet ju vad man brukar säga. Stora fötter stor… strumpa. Säljer Grand Shoes stora strumpor också?
– Ja! Vi med stora fötter faller ju utanför normalfördelningskurvan där också. Stora strumpor tas inte heller in i vanliga affärer. Vi är dessutom ganska vana dig skämt som ”höhö, säljer ni stora kondomer också?”. Men det får man bjuda på. Och nej, vi säljer inte kondomer.

Kristin Rehnqvist

Grand Shoes har showroom på Sparbanksvägen 85 vid Telefonplan, några t-baneminuter sydväst om Stockholm. Nätbutiken hittas på grandshoes.se.

prenremsa2

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar