Stort ljud i små lurar

När det kommer till hörlurar, så brukar bra ljud ofta vara synonymt med stora lurar. Något som tyska AKG verkar vilja ändra på med sin nya in ear-lur i prestigeklassen: K391 NC. Det är inte bara klumpigheten som större hörlurar har på minuskontot. För det kan väl inte bara vara jag som känner mig nördig […]

Publicerad 2013-04-18 11:04  | Lästid: 2 minuter | Patrik Hedlund

När det kommer till hörlurar, så brukar bra ljud ofta vara synonymt med stora lurar. Något som tyska AKG verkar vilja ändra på med sin nya in ear-lur i prestigeklassen: K391 NC.

Det är inte bara klumpigheten som större hörlurar har på minuskontot. För det kan väl inte bara vara jag som känner mig nördig när jag vistas i kollektivtrafiken med ett par stora jättelurar runt skallen? (För att inte tala om när jag inte lyssnar och bär dem runt halsen – och ser ut som en vandrande ålderskris.)

Nej, tacka vet jag mindre in ear-varianter. AKG K391 NC är en brusreducerande sådan, som med hjälp av sin lilla medföljande box (batteritid 40 timmar!) med inbyggd mikrofon filtrerar bort oväsendet runt omkring dig. Självklart går det även att använda lurarna utan boxen, men då med sämre ljudkvalitet.

Snäckorna levereras med tre olika storlekar på öronkuddarna och är även försedda med en smartphone-anpassad fjärrkontroll på sladden. Finns att köpa för 1 795 kronor här.

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta