Hoppa till innehåll

Streetstyle: Så klädde sig modeproffsen i Florens


Herrmodemässan Pitti Uomo arrangerades för 106:e gången förra veckan och lockade som vanligt till sig välklädda inköpare, journalister och modeproffs från hela världen.

På området kring Fortezza da Basso trängdes streetstylefotograferna för att dokumentera det senaste modet. Här är fem trender vi snappade upp i Florens:


Armé


Cargobyxor, M65-jackor, nedtvättade chinos, kängor och khakifärgade skjortor – det var många besökare som klädde sig likt amerikanska militärer på 1970-talet.


Denim


Jeans på benen men även i alla slags överdelar – jackor, skjortor och kavajer. Denimtrenden är väldigt stark nu, både bland yngre och äldre män. Och varför inte, det funkar ju alltid.


Dubbelknäppt


De som besökte Pitti Uomo i formella kläder bar i de flesta fall en dubbelknäppt kavaj. Fördelen med dubbelknäppt är att kavajen oftast är snyggare uppknäppt och enklare att bära till en udda byxa. Linné dominerade materialvalet.


Färgstarkt

Är det nån gång man ska fläska på med mycket färg i sin outfit är det ju på sommaren. Se och lär av denna Florens-man som bär upp rosa på ett alldeles formidabelt sätt.


Preppy

Många gäster på Pitti Uomo tog med den unga amerikanska östkust-stilen till Florens: Penny loafers, randig slips, shorts, rugbytröja och lätta bomullskavajer var en del av preppyklassikerna som syntes mycket här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.