Annons
Annons

Trött på illaluktande strumpor? Läs det här!

Nu kan du snart ta av dig skorna utan att oroa dig för att det ska börja lukta illa. Y Athletics har uppfunnit ett par strumpor som enligt företaget inte ska börja stinka – och det tack vare rent silver.

Tobias Skagerström

strumpauppe

Företaget Y Athletics har kommit på strumporna SilverAir Crew Sock som enligt dem själva inte ska kunna lukta illa. För att göra detta används rent silver för att få bort lukten och skapa vad de kallar för ”ventilationszoner”.

Annons

Enligt Y Athletics hemsida ska silvrets naturliga egenskaper hindra bakterier i svetten från att sugas in i strumpan och därmed göra så att dina fötter inte börjar lukta illa. Detta verkar vara något som människor är intresserade eftersom projektet samlade in över 600 000 kronor på bara 12 timmar via Kickstarter.

Gilla Cafe.se på Facebook

För att testa om strumporna verkligen fungerar cyklade en person som bidragit via Kickstarter från New York till Los Angeles. Enligt honom klarade sig strumporna bra och behövde inte tvättas på två veckor.

Strumporna finns i två färger och kan hittills bara köpas via Kickstarter men ska bli tillgängliga på Y Athletics hemsida.

Annons

Dela (7)
TweetaLaddar