Annons
Annons

Succébloggaren Signe Siemsen

Signe Siemsen är, förutom succébloggare, stjärnan i höstens sexigaste reklam. Och en av Stockholms nattlivs mest omtalade personligheter. Cafés Hugo Rehnberg träffade henne.

Signe Siemsen är, förutom succébloggare, stjärnan i höstens sexigaste reklam. Och en av Stockholms nattlivs mest omtalade personligheter. Cafés Hugo Rehnberg träffade henne.Signe Siemsen ser skamsen ut. Blicken flackar och hon biter nervöst i ärmen på den röda flanellskjortan. Jag har precis förklarat att en kollega – utan ironi – kallat henne ”Stockholms coolaste kvinna”.

– Öh, jag vet inte vad du vill att jag ska säga. Jag är ju egentligen bara en väldigt blyg tjej som var mobbad som liten. Men visst, lite revansch kan jag väl känna när jag ser mig själv på stora affischer över stan.

Annons

”Där fick ni”, liksom.

”Affischerna” är en världsomspännande kampanj för streetwearmärket American Apparel. De använder alltid anställda som modeller – och Signe, som tidigare jobbade i en AA-butik på Söder i Stockholm, har så här långt medverkat i två kampanjer.

– Den senaste plåtade vi i grundaren Dov Charneys lyxiga mansion i Los Angeles. Det var jättekul, berättar hon.

21-åriga Signe Siemsen föddes i Berlin, men flyttade till Sverige som femåring och ”är lika delar svensk, norsk, tysk och senegales”. När hon inte modellar (förutom American Apparel har Siemsen bland annat gjort reklam för BikBok) ägnar hon all vaken tid åt sin blogg på rodeo.net: Milk/Signe.

Den nominerades nyligen i kategorin ”Mest originella” på Blog Awards och mixar egensinniga dagens outfit-bilder med inblickar i hennes partynätter. För utelivs­orienterade stockholmare är Signe ett känt ansikte. Hon tillhör den kärngrupp av coola klubbkids som alla krogägare vill se som gäster. Hon jobbade dessutom under en period som nattklubbschef på Spy Bar.

– Vet inte om jag upplevde något sådär jätteextremt, säger Signe om Spy Bar-tiden. Många gjorde misstaget att försöka krypa under repen när dörrvakterna tittade bort. Men det slutade ju aldrig lyckligt.

Tog du med dig något när du slutade?
– Haha… Ja, en jeansjacka som någon glömt kvar i garderoben.

Din blogg har blivit en succé. Vilka följer du själv? Har du några manliga modebloggar i rss-läsaren, till exempel?
– Den enda killmodeblogg jag har koll på är din Cafékollega Daniel Lindströms. Den är bra.

Förutom kläder bloggar du även en del om dina matvanor. Stämmer det att du har så hög ämnesomsättning att du hela tiden måste få i dig fetthaltigt käk?
– Det stämmer. Annars blir jag undernärd. Jag dricker ett paket grädde varje kväll.

Hur hatad är du av andra tjejer för det?
– Ganska hatad, haha. Jag måste äta jämt eftersom min förbränning är så hög. Gröt och fyra mackor till frukost. Strax efter det lunch: en sån där fryst potatisgratäng för fyra pers. Vid fyratiden äter jag en pizza och framåt åtta lagar jag en fet middag. I tv-soffan äter jag en chipspåse och sen slutligen grädden och en nattmacka.

Vad har du för framtidsplaner bortsett från modellandet och bloggen?
– Inte helt säker. Jag har en del DJ-jobb inbokade, fast egentligen vill jag helst bara skaffa barn och bli hemmafru. Men jag har lovat mamma att vänta tills jag blir 25.

Hugo Rehnberg

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar