Annons


En förbannelse kan komma förklädd som en välgärning. Bunker Spreckels var ung, hade en cool styvfarsa (Clark Gable), var sexig och dessutom en gudabenådad surfare.

Men en dag ärvde han 50 miljoner dollar och det som verkade som ett lyckokast ledde till ett drogtankat jetsetliv som slutade vid 27 års ålder. Fram till dess hade han i och för sig rätt roligt.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Bäst av allt är att han bad sina två polare Art Brewer och C. R. Stecyk III (en av männen bakom Dogtown and Z-Boys) att följa honom och dokumentera hans sköna playboyliv. 30 år senare släpps materialet i form av Bunker Spreckels: Surfing’s divine prince of decadence (Taschen), som exponerar en muskulös och hämningslös kalifornisk playboy vars liv var en enda lång Båstadsvecka.

Något med Spreckels goofiga snygginglook och actionposer för tankarna till Boogie nights, en känsla av osund njutning och inre tomhet, som om Spreckels visste att festen när som helst kunde ta slut. Höj en Piña Colada för en man som levde för brädor och kvinnor och dog ung hellre än att sakta blekna bort.

STAFFAN WILSSON

Boken finns att köpa på www.taschen.com.

artikelbildbunker

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar