Annons

Svängigt sjuttiotal – vinterns snyggaste inredning

Trenden är tydlig: 70-talet är snyggast i höst.

Tom Cehlin Magnusson

70-talet är tillbaka, inte bara i modevärlden. I design- och inredningsbranschen kikar man bakåt och hämtar inspiration från det murriga årtiondet. För att undvika känslan av muggig gillestuga så tittar vi snarare mot den dekadenta och lyxiga delen av 70-talet: tänk glamoröst och vräkigt cocktailparty snarare än gula Blend-inrökt kollektiv.

Annons

Finska baren Jackie hämtar inspiration från kosmisk disco från 70-talet.

Nyöppnade baren Jackie (döpt efter Scott Walkers klassiska Jacques Brel-tolkning) i Helsingfors har tagit fasta på detta, och har inretts utifrån ett soundtrack med kosmisk disco från 70-talets Italien och Frankrike. Satsa på ryamatta, sammet och svängiga former – gärna i senap, brunt eller rostrött.

Undergång i sammet

Gilla Cafe.se på Facebook

Fåtölj Layered

7 900 kr

Layered har snabbt blivit ett av inredningsvärldens hippaste namn. Bakom namnet står före detta H&M-inköparen Malin Glemme, som i höst inspireras av det sena 60-talets färger och former. Den här sammetsfåtöljen prickar av alla punkter på trendlistan.


Höj volymen

Högtalarsystem, Marshall

Från 2 900 kr.

Marshall uppdaterar sin populära högtalarserie och tar steget in i wifi-segmentet. Förutom multi room-tekniken har man även uppdaterat högtalarna med solida detaljer i mässing.

Liv på mars

Bok, Taschen

140 kr

Perfekt stilinspiration: David Bowie under inspelningen av sci-fi-filmen The man who fell to earth. Den stilbildande sångaren har aldrig varit snyggare än här.

Krukkonst
Kruka, Isadeco
Från 199 kr
Nystartade svenska Isadeco gör krukor med en mode-edge. Satsa på en enkel variant i en matt orange färg, eller slå på stort med lyxvarianten i rödflammig marmor.

Sitt med stil

Stol, Verner Panton för Verpan

11 700 kr

En av höstens härligaste färger är senapsgult, oavsett om det är i form av en fåtölj eller polotröja. Kombinera gärna med brunt eller rostrött.

Lysande lampa

Lampa, Lucha Nichetto för Mjölk

Pris på förfrågan

Lampa som sätter 70-talsstämningen med ett varmt ljus. Låt ett gult sken lysa upp hösten, antingen från punktbelysning eller en ljusstake.

Sobra sängkläder

Sängkläder, Midnatt

550 kr

Midnatt är ett av flera nya varumärken som satsar på sängkläder. Prisvärt och ekologiskt med stor trendkänsla är ledorden för det nystartade märket.


Flott flummande

Rökelse, Wacko Maria och Kuumba

140 kr

Glöm doftljus, rökelsen är tillbaka! I alla fall när den kommer snyggt förpackad från hajpade japanska klädmärket Wacko Maria.

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar