Hoppa till innehåll

Solklara val – Café väljer sommarens snyggaste trädgårdsmöbler

Trädgårdsmöbler

Säg hej då till skrangliga brassestolar och rostiga trädgårdsmöblemang. Café guidar till sommarens snyggaste trädgårdshäng.

Loungefåtölj från Gubi

Pierre Paulins ikoniska loungefåtölj Pacha flyttar ut. Den kurviga fåtöljen, som designades 1975 med ambitionen att efterlikna känslan av att ”sitta på moln”, har för säsongen fått en väderbeständig uppdatering i form av vattentålig klädsel med ett
andningsbart, snabbtorkande mellanlager i PU-membran samt en stomme i fuktmotståndig plywood. Fåtöljen kommer
i en rad olika tyger och utföranden, och du kompletterar med fördel med ett specialdesignat regnskydd för att snabbt kunna dyka ner i läsfåtöljen efter en störtskur. Låt svensksommaren börja. Från 20 700 kr.

Eldstad från Röshult 

Röshults eleganta eldstad Brazier, designad av Broberg & Ridderstråle, må kosta som en kontantinsats till en mindre bostadsrätt, men så får du också en rålyxig eldstad i borstat rostfritt stål som tjänstgör som både soffbord, vedförvaring, eldstad och grill. 78 000 kr. 

Trädgårdsmöbler från Hay

Hay följer upp sin populära möbelserie Palissades med ytterligare en vädertålig utelinje, denna gång under namnet Balcony. Den grafiska möbelkollektionen, som namnet till trots gör sig precis lika bra på uteplatsen och i trädgården, är tillverkad i pulverlackerat stål med utomhusprimer för maxad motståndskraft och hållbarhet och inkluderar såväl bord som stolar och bänkar i varierande storlekar och färger. Pris från 2 250 kr.

Lampa från Foscarini 

Italienska lampmakarna Foscarinis lysande moderna klassiker Gregg i vit polyeten har lånat sitt formspråk från stenar som finslipats av en flod och lyser upp uteplatsen med ett mjuklyxigt sken. Utomhuslampan, som även kommer som inomhusdito, kommer i tre storlekar som med fördel kombineras med varandra för maximalt utemys. Från 2 535 kr.

Högtalare från Bang & Olufsen 

Bang & Olufsens stryktåliga och IP67-klassade bluetooth-högtalare Explore är designad för att klara det mesta – oavsett om det handlar om en heldag på stranden eller ett ofrivilligt dopp i poolen. Finishen i anodiserat aluminium är extra tålig mot slitage och repor, och med en batteritid på upp till 27 timmar håller du liv i grillfesten långt in på småtimmarna. 1 990 kr.

Utekök från Hälsing 

Det är något speciellt med att laga mat under bar himmel. Ännu roligare blir det om man gör det i ett snajdigt möblemang. Familjeföretaget Hälsing grundades med ambitionen att göra världens bästa utekök. Resultatet: ett svensktillverkat premiumkök i rostfritt stål, byggt för att stå ute 365 dagar om året och som enkelt skräddarsys efter hemmakockens behov och plånboksstorlek. Från 25 900 kr. 

Solsäng från Skagerak 

Som man bäddar får man ligga. Och i danska Skageraks nya solsäng Pelago, designad i samarbete med Note Design Studio, ligger du som Jeff Bezos. Den stilrena solstolen i vädertålig teak och slitstarkt sandfärgat Slingtyg går att ställas i fem olika positioner och har hjul vid huvudändan som underlättar ommöblering vid soljakt. 21 800 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.