Annons

Svensk streetwear med vintagekänsla

Svenska Burglar gör modern streetwear med vintagekänsla och bygger på klassiska college- och armyplagg från 1950-talet och framåt. Vi lät grundaren Sebastian Bacigalupe berätta mer om plaggen.

joel

Svenska Burglar gör modern streetwear med vintagekänsla och bygger på klassiska college- och armyplagg från 1950-talet och framåt. Vi lät grundaren Sebastian Bacigalupe berätta mer om plaggen.När jag nyligen besökte Storm i Köpenhamn, Skandinaviens i särklass främsta modebutik, såg sortimentet ut ungefär så här: Dries van Noten, Ralph Lauren, Raf Simons och – Burglar.

Burglar är ett svenskt streetmodemärke som lanserades i höstas och som bygger på klassiska college- och armyplagg från 1950-talet och framåt.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

– Vi inspireras av framför allt amerikanska subkulturer, från mc-gäng till kaliforniska skateåkare via pop- och rocklegender som Iggy Pop och John Lennon, berättar Burglars grundare Sebastian Baci­galupe som tagit fram kollektionen tillsammans med formgivaren Johannes Svartholm.

Vad som gör Burglar till något mer än bara ett streetwearmärke i mängden är hantverket.

En stor del av plaggen är producerade i Sverige, i en gammaldags maskinpark bestående av trä­vävstolar och fördigitala jerseystickare.
– De gamla tillverkningsteknikerna är en förutsättning för att skapa just den vintagekänsla vi vill åt. Som en kontrast till detta jobbar vi mycket med detaljer på etiketter och grafiska tryck.

I vår säljs Burglar på Nitty Gritty i Stockholm och Super­market i Göteborg.

Daniel Lindström

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar