Svenska Brixtol samarbetar med konstnärskollektiv – gör 90-talsdoftande dunjacka

Svenska märket Brixtol, kända för sina jackor, släpper en ny dunjacka i samarbete med Official Gallery. Pufferjackan som man lanserar är inspirerad av brittiska hiphopare från 90-talet.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-10-10 10:50  |  Lästid: 2 minuter

90-talet är som bekant hetare än hetast, och ett av årtiondets mest ikoniska plagg är en jacka vid namn ”puffer jacket”, en quiltad dunjacka som andas lika mycket hiphop- som kickerskultur. Det är svenska märket Brixtol som sin vana trogen har hämtat inspiration från brittiska subkulturer, och denna gång gjort en puffer-jacka tillsammans med konstnärskollektivet och klädmärket Official Gallery.

brixtol1

Jackan är unisex och kommer i tre olika färgalternativ, svart, grönt och silver. Jackan är tillverkad i en nylonkvalitet som är vattenavstötande, och är stoppad med tekniskt dun som ger samma värme som riktigt dun, men utan att använda sig av riktiga dunfjädrar från djur.

brixtol2

– Puffern är den modell vi tror mycket på för hösten och vintern och att få göra den med Official Gallery extra roligt, samt att det är tredje gången vi på Brixtol gör ett samarbete med dem, säger Gustav Kjellander som är en av Brixtols grundare.

brixtol3

Jackan finns i utvalda butiker samt på märkets hemsida och kostar 2 499 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 21:44