Svenska Elvine släpper ny jacka – för Tokyobor

Göteborgsmärket Elvine har teamat ihop sig med kreatörer från Tokyo för en limiterad jacka, nu väntar vi bara på de självhäftande kroppsvärmarna.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-08-19 10:34  |  Lästid: 2 minuter

Svenska märket Elvine har för tredje gången lanserat en ny jacka under det koncept man kallar The City Jacket, denna gång skapad för att hylla staden Tokyo. En grupp kreativa Tokyobor från konst-, musik- och designvärlden har tillsammans med Elvine skapat The Tokyo City Jacket som är anpassad efter den modemedvetna, hektiska och hypermoderna stad som är Tokyo.

Utifrån detta skapade sedan de inblandade en uppsättning funktioner för att underlätta livet i den japanska huvudstaden. Man har bland annat låtit jackan vara vändbar med en elegant svart yttersida i ull, och kompletterat det med en regn-, vind- och smutsavvisande innersida i ett traditionellt kimonomönster, detta för att illustrera kontrasterna inom den japanska kulturen.

För att underlätta för Tokyobon har man även låtit sy tolv fickor på jackan, tillräckligt många för att få plats med visitkort, det lokala kollektivtrafikskortet Pasmo samt plats nog för så kallade hokkairo, självhäftande kroppsvärmare för engångsbruk.

Man har även samarbetat med illustratören Dennis Ericsson som tidigare bland annat har jobbat med Hermés, och som nu har tolkat Elvines japanskt inspirerade jacka genom illustrationer och filmer. Jackan kostar 6000 kr och säljs på elvine.se och utvalda återförsäljare.

elvine2
elvine3
elvine4
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 16:40