Lämna plånkan – Svenska Tapster gör accessoarer du kan betala med

En man som betalar med sin ring och inklippta ringar och nyckelring

Lämna mobil och plånbok hemma och blippa med ringen istället.

Robin Åberg | Foto: Tapster  |  Publicerad 2021-07-02 13:26  |  Lästid: < 1 minut

Kontaktlösa betalningslösningar kan vara ett av de senaste årens bekvämaste tekniska framsteg. Att ”blippa” som det kallas i folkmun är så sjukt bekvämt att det nu mera är en pina varje gång man måste knappa in sin kod, eller än värre stoppa in sitt kort i läsaren. I-landsproblem? 100 procent.

Svenska företaget Tapster tänkte att det här kan bli ännu lite smidigare och började förra året sälja klockband och nyckelringar med inbyggda NFC-chip, vilka gör att du kan lämna plånboken hemma och istället betala med din accessoar.

Nu kommer nästa tillskott till den kontaktlösa kollektionen då Tapster lanserar keramiska ringar med inbyggda NFC-chip. Ringarna kommer i färgerna svart och vitt och är en perfekt betallösning för löparen som måste fylla på med vätska, badaren som bara måste fylla på med glass efter simturen eller bara den som inte vill ha en fet plånbok i fickan hela tiden.

– Vi ser en enorm potential i produkten då en ring är en accessoar du kan bära med dig överallt, vilket underlättar för situationer då man inte vill ha med sig plånbok eller mobil. Ringen är dessutom helt vattentålig, så det är en perfekt produkt för sommaren, säger Ludvig Scheja, kreativ chef på Tapster.

Ringarna är så kallade passiva “wearables” som varken behöver batteri eller internetuppkoppling och fungerar med kort utgivna från banker som är uppkopplade mot Fidesmo pay.

Tapsters keramiska ringar kostar 895 kronor. Läs mer om deras produkter och kolla om ditt kort är anslutet till Fidesmo pay på Tapsters hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-07-02 14:15