Hoppa till innehåll

Svensken först i världen att klara det här skidtricket

Jesper Tjäder fortsätter att pusha gränserna med sina skidtrick. Nu har han efter ett stort antal försök lyckas med något ingen annan klarat tidigare.

29-årige Jesper Tjäder har gjort sig ett namn för den breda massan genom att bland mycket annat plocka hem ett OS-brons i slopestyleåkning (och en hel del andra priser). Nu har han som första person i världen klarat ett trick som ser… fruktansvärt svårt ut.

Tricket han nu lyckats med är en vidareutveckling av den loop som han lyckades raila 2016. Om man inte har järnkoll på den typ av skidåkning Tjäder förfinat så innebär det att han åker hela vägen runt en loop och inte landar och slår sig.

Efter en lång kamp lyckades Jesper i alla fall klara den där loopen och började direkt fundera på hur han skulle göra det svårare. Lösningen? Plocka bort tre meter av loopen i toppen.

”Jag har tänkt på den här öppna loopen ända sedan jag försökte mig på den vanliga. Det känns fantastiskt att äntligen ha den avklarad,” säger Jesper Tjäder.

Och ja, det lyckades faktiskt efter 42 försök i Åre. Ta en titt själva. Man undrar såklart direkt om Jesper Tjäder redan nu börjat slipa på nästa trick.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.