Hoppa till innehåll

Sverigedemokraterna skojade bara

  Som vanligt på Twitter blev alla otroligt upprörda, som de alltid blir när en Sverigedemokrat säger något alls. Än så länge inga konstigheter. Det fascinerande, rentav revolutionerande uppstod när Paula Bieler skärrad efter all uppståndelse  tog tillbaka allting och hävdade att det var ett självironiskt skämt. Till Expressen säger hon: ”Alla som känner mig … Continued

 

13507152_10153663398156200_4570309489126034686_nSom vanligt på Twitter blev alla otroligt upprörda, som de alltid blir när en Sverigedemokrat säger något alls. Än så länge inga konstigheter. Det fascinerande, rentav revolutionerande uppstod när Paula Bieler skärrad efter all uppståndelse  tog tillbaka allting och hävdade att det var ett självironiskt skämt. Till Expressen säger hon:

Alla som känner mig förstod ju vad jag menar. Men min poäng är att nidbilden av en sverigedemokrat är att det är så här den tycker – och nidbilden är tydligen så stark att folk tror att en riksdagsledamot skulle skriva det här på fullt allvar, men för mig är det självklart att det inte finns någon som tycker så.”

Det här ändrar allt. Allt. För första gången går en Sverigedemokrat nämligen ut och intygar det många av oss redan misstänkt: att partiet är ett skämt. Att alla hysteriska utspel faktiskt bara varit självironiska poser. Ärligt talat, med detta facit blir de något av små komiska genier, de där gullgossarna i SD.

Järnrörsskandalen, till exempel? En genial slapstickdrift med mångas idé om hur SD i egentigen bara är vapensvingande nynazister i finkostym. Man kan riktigt föreställa sig hur Kent Ekeroth och Erik Almqvist fnissat åt sig själva när de vrålade ”babbe” och gick runt som huliganer på stan. – ”Nidbilden är tydligen så stark att folk tror att riksdagsledamot skulle göra det här på allvar! Fniss!”

 För att inte tala om Sverigedemokraternas inbicilla valfilm från 2010. Kolla här om ni inte minns.

För det otränade ögat bara en otroligt svartvit-bild av att det står mellan invandring och pensionärer. Men den får helt nya närmast killinggänska kvaliteter när man tänker på att Jimmie Åkesson high fiveade Linus Bylund när han okejade filmen, medan de nästan i munnen på varandra sa: ”Nidbilden är tydligen så stark att folk tror att parti skulle göra en sån här film på allvar! Fniss!”

Och! Och! Vi får inte glömma Jimmie Åkessons svärmors Margareta Sandstedts klassiska påstående att  400 000 euro motsvarar 40 000 miljarder kronor.

Så dumma vi var, alla som skrattade åt hennes absurda uträkningar. Det var bara mästerironikerna SD hade varit framme igen. ”Nidbilden är tydligen så stark att folk tror att en folkvald skulle göra en sån uträkning på allvar! Fniss!”

Jag kan se Sverigedemokraternas valkampanj 2018 framför mig. På torg över hela Sverige, med den blågula fanan i topp kommer de att stå där i uppspelta smågrupper, fnissa och dela ut lappar där det med stora svarta bokstäver står tryckt: ”SKOJA BARA”.

Längtar redan.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.