Sveriges 12 bästa stränder – enligt svenskarna själva

Badsäsongen har redan dragit igång på sina håll i Sverige. Och när svensken själv får välja favoritstrand är det tajt i toppen.

Henrik Högström  |  Publicerad 2017-06-20 11:11  |  Lästid: < 1 minut

Tylösand utanför Halmstad. Bild: Patrik Leonardsson/Halmstads kommun

De flesta har sin egen favoritplats att bada på. Det kan handla om en avskild brygga vid en sjö, en solvarm klippa eller en plats på en späckad sandstrand. Smaken är, som bekant, delad.

Nu har TNS SIFO, på uppdrag av reseföretaget Resia, gjort en djupdykning i frågan om vilken som är svenskarnas favoritstränder och det blev tätt i toppen när både Tylösand i Halland och Böda Sand på Öland tog en delad förstaplats.

– Det känns fantastiskt roligt och smickrande. Det finns många fina stränder i vårt avlånga land och att svenska folket tycker att Tylösand är en av de finaste är det bästa betyget man kan få, säger Elisabeth Haglund, vd på Hotel Tylösand i ett pressmeddelande.

Även längre ner på pallen är det delade platser. Enligt undersökningen kommer skånska Skanör-Falsterbo och Sudersand på Fårö tvåa. På topplistan finns även Skrea strand i Falkenberg, Pite havsbad i Piteå och Sandhammaren på Österlen.

Sveriges bästa stränder:

1. Tylösand och Böda Sand

2. Skanör/Falsterbo och Sudersand

3. Skrea Strand, Pite Havsbad och Sandhammaren

4. Tofta, Mellbystrand, Stenshuvud och Varberg strandpromenad

5. Getterön

TNS SIFO:s undersökning bygger på 1 070 intervjuer.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar