Sveriges bäst klädda man: Pelle Almqvist

joel  |  Publicerad 2009-08-18 11:47  |  Lästid: < 1 minuter


I höst börjar The Hives arbetet med sin nya skiva, men redan nu skapar sångaren och frontmannen Howlin’ Pelle Almqvist uppmärksamhet. Cafés jury utser honom till vinnare av den prestigefyllda titeln Sveriges bäst klädda man 2009.

Motivering:

Ingen annan rockartist i Sverige har så tydligt gjort sin stil till ett varumärke som Pelle Almqvist. Med skärpa och konsekvens har The Hives frontfigur förvandlat den oklanderliga kostymen, slipsen och skjortan till en självklar scenuniform för ett av världens bästa rockband. Efter tio år på toppen förtjänar Pelle Almqvist titeln Sveriges bäst klädda man mer än någon annan.

Pelle Almqvist fascinerades tidigt av popbanden från 60-talet. Han älskade deras uniforma scenkläder och coola framtoning. Men att den enhetliga stilen plockades upp av The Hives har även en praktisk förklaring:
– Man kan slippa tänka på kläder under turnéerna. Vi tar bara på oss dem och går ner i rockgruvan och bryter lite rock, säger han.

Blir de andra i bandet avundsjuka på dig nu, eftersom de har samma kläder som dig men du blir Sveriges bäst klädda man?
– Jag berättade det för dem över en falafelrulle på grillen i Fagersta. Men de tyckte bara att det är kul, de är rätt bekväma i att knuffa fram Pelle så att han får sköta allt sånt här.

Se alla vinnare av Cafés Stora Modepris här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-22 23:32