Hoppa till innehåll

Sveriges 10 bästa hotell för en romantisk weekend

romantiska hotell sverige
Cassandra Lindblom

Sverige svämmar över av romantiska hotell – perfekta för en weekend med den du gillar allra mest.

Runtom i Sverige finns flera mysiga hotell perfekta för en romantisk weekend, som Alla hjärtans dag-present eller kanske din partners födelsedag. Här är de vi tycker är allra mest värda att checka in på.

1. Pigalle, Göteborg

Adress: Södra Hamngatan 2a, Göteborg

pigalle hotell recension

Inredningen på Pigalle i Göteborg riktigt andans sensualitet och dekadens. Café har tidigare uppmärksammat hotellets lyxsvit ”suite belle” – rummet som av Vogue har kallats ”världens mest dekadenta hotellsvit” där du bland annat kan dricka exklusiv champagne från Cristal i minibaren. För dig med mindre budget finns givetvis mer prisvänliga alternativ.
Läs mer om hotellet och boka här.

2. Falkenberg Strandbad, Falkenberg

Adress: Havsbadsallén 2A, Falkenberg

falkenberg strandbad hotell recension

Om du är ute efter lugn och ro kan du bege dig till Skrea strand i Falkenberg och checka in på Falkenberg Strandbad. Genomgående för hotellet är att du överallt slås av panoramavy över havet och vågornas skvalp som avslappnade bakgrundsljud. För dig som vill ha extra guldkant på tillvaron finns även den prisbelönta spaanläggningen The Retreat Club.
Läs mer om hotellet och boka här.

3. Häringe Slott, Västerhaninge

Adress: Häringe Slott, Västerhaninge

häringe slott

Ungefär 25 minuter söder om Stockholm hittar du 1600-talsslottet Häringe som riktigt andas romantik. Den eklektiska stilen är genomgående och rummen ligger utspridda över flera olika flyglar. Förr brukade Greta Garbo checka in på slottet över somrarna – därifrån kommer också smeknamnet c/o Häringe.
Läs mer om hotellet och boka här.

4. The Winery Hotel, Solna

Adress: Järvakrogen 3, Solna

The Winery Hotel recension

Brooklyn-känsla möter italiensk vingård vid motorvägen in till Stockholm? Yes, det är en grej. The Winery Hotel är ett koncepthotell med fokus på vin – som namnet ju skvallrar om. Den industriella känslan på hotellet är genomgående och som pricken över i:et på en romantisk vistelse kan ni avnjuta ett glas vin i den 27-gradiga utomhuspoolen på taket, året om.
Läs mer om hotellet och boka här.

5. MJ’s, Malmö

Adress: Mäster Johansgatan 13, Malmö

hotel mj's recension

Skippa Köpenhamn och håll dig på andra sidan bron, i Malmö, istället. Hotellet Mäster Johan totalrenoverades 2017 och slog upp portarna till nya MJ’s under slutet av sommaren. Med sina 68 rum är hotellet litet, romantiskt och exklusivt. Dessutom kan du passa på att äta middag i den nya hotellrestaurangen med många spännande rätter på menyn.
Läs mer om hotellet och boka här.

6. Varbergs Stadshotell & Asia Spa, Varberg

Adress: Kungsgatan 24, Varberg

Bege dig till Varberg för en romantisk upplevelse med flera prickar över i:et. Pampiga Varbergs Stadshotell & Asia Spa vilar på anor från sekelskiftet och trots flera renoveringar och moderniseringar har man låtit det gamla genomsyra inredningen. Bada badkar bredvid sängen eller njut av hotellets varma källor på tu man hand. Romantik garanterad.
Läs mer om hotellet och boka här.

7. The Steam Hotel, Västerås

Adress: Ångkraftsvägen 14, Västerås

the steam hotel recension

The Steam Hotel satte Västerås på kartan under sommaren 2017. I det gamla ångkraftverket hittar du boutiqehotellet i art déco-stil som folk vallfärdar till; dels för helhetsupplevelsen, dels för Voltage Lounge på taket – en spaupplevelse som utlovar det lilla extra.
Läs mer om hotellet och boka här.

8. Stora Hotellet, Umeå

Adress: Storgatan 46, Umeå

stora hotellet umeå

Stora Hotellet i Umeå är en given favorit för dig som gillar rustik inredning och mysig helhetskänsla. Restaurangen Gotthards krog är känd för sin vällagade mat och de 82 rummen bjuder på spektakulär interiör. För dig som är sugen på extra romantik finns juniorsviterna som går under namnet ”Passion”. Bara en sån sak.
Läs mer om hotellet och boka här.

9. Grand Hôtel, Stockholm

Adress: Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm

grand hotel kostar

Grand Hôtel är en given kandidat bland romantiska hotell. Den femstjärniga Stockholmsklassikern bjuder på utsikt över slottet (om du bokar ett superiorrum, i alla fall). Servicen är förstklassig och atmosfären är påtagligt exklusiv. Dessutom kan du boka in en middag på Mathias Dahlgrens prisbelönta restauranger, dricka champagne i anrika Cadierbaren eller hitta lugnet på lyxiga Nordic Spa & Fitness.
Läs mer om hotellet och boka här.

10. Dorsia Hotel, Göteborg

Adress: Trädgårdsgatan 6, Göteborg

dorsia hotel

Dorsia Hotel i Göteborg är nästan synonymt med ett Moulin Rouge-syndigt Paris under tidigt 1900-tal. Överallt möts du av tunga materialval som mörkt trä och sammet och den intima känslan på hotellet är extra påtaglig med dess få (37) rum. Dekadens och romantik – perfekt för en weekend på tu man hand.
Läs mer om hotellet och boka här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.