Annons


Någonsin fantiserat om att stå bredvid Roger Daltrey och veva My generation? Sjunga duett med Brian Wilson på Good vibrations? Gitarrbattla med Paul Stanley medan publiken skriker?

Hosta i så fall upp 8 500 dollar och delta i The Rock’n’ roll Fantasy Camp, ett fem dagar långt läger där rockveteraner lär noviser rockcirkusen inifrån, från låtskrivande till konserter. Bakom konceptet står New York-bon David Fishof. Han har arrangerat sju läger i USA.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Nu väntar det åttonde lägret, i London (det första i Europa), där deltagarna bland annat ska jamma med Ron Wood och Bill Wyman och spela in i studion Abbey Road.

Hur fick du idén till lägret?
– Som alla andra har jag spelat luftgitarr och sjungit i duschen. Det slog mig att det vore en kul affärsidé att förverkliga rockfantasier för folk. Det gick lite trögt att få artister att ställa upp i början, men efter att Roger Daltrey sa ja lossnade det. Roger är en riktig entusiast. Han har varit med på tre läger vid det här laget.

Så vad händer på lägret?
– Deltagarna skjutsas först till en studio där de bildar band, med var sin rocklegend som hand-ledare. De ska därefter skriva och spela in en egen låt på fem dagar. Allt avslutas med ett ”Battle of the bands” på ett känt rockhak. Den spelas in på en dvd som deltagarna får.

Varför ställer rockstjärnorna upp? En kille som Paul Stanley behöver ju knappast pengar.
– För att det är kul. De får chans att omge sig med folk som avgudar dem utan den stress som de utsätts för i ett riktigt band.

Michael Dee

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar