McDonalds dipsås skapade kaos och såldes för 15 000 dollar på eBay – så gick det till

Det började med en scen i en tv-serie, gick via protester som stoppades av polis, och slutade med att McDonalds gav med sig. Här är historien om hur en dipsås från 90-talet skapade total såskaos i USA.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2017-10-12 16:07  |  Lästid: 2 minuter

I samband med filmen Mulan från 1998 lanserade McDonalds dipsåsen Szechuan Sauce i det tillfälliga sortimentet. I höstas tog McDonalds i USA tillbaka den efterlängtade dipsåsen på några enstaka restauranger –något som skapade rena rama vilda västern.

Nu har den sålts i andra hand på eBay för 15 000 dollar, till artisten Deadmau5. Allt på grund av en scen i den tokhyllade vuxenanimerade tv-serien Rick and Morty. Café sammanfattar den här såsiga röran, steg för steg.

Här startade hysterin

Allt började med den nya säsongen av tv-serien Rick and Morty där huvudpersonen Rick Sanchez reser tillbaka i tiden för att beställa Mulans ”Szechuan Sauce” på McDonalds. Scenen fick många fans att minnas såsen som släpptes i samband med Disneys film Mulan från 1998. Efter detta startades olika kampanjer på sociala medier för att McDonalds skulle börja sälja såsen igen.

Såshypen blev ett problem

Såsen kom tillbaka fast i en limiterad mängd och bara på vissa enstaka McDonalds-restauranger i USA. Detta ledde till att vissa köpte 200 såspaket på studs för att sedan sälja det dyrare på eBay, medan andra inte fick tag på ett enda paket.
https://twitter.com/fawich/status/916727172974432256

Deadmau5 spenderar stort på såsen

View this post on Instagram

Hey. Fuck all y'all.

A post shared by deadmau5 (@deadmau5) on

När såsen gick från att vara svår att få tag på till nästan omöjlig blev det snabbt "en grej" på internet. Inte bara för Rick and Morty-fans utan även för andra som kanske bara var trötta på McDonalds vanliga utbud av dipsåser. En som verkligen tog det hela till nästa nivå var DJ-artisten Deadmau5 som köpte en dunk med Szechuan Sauce på Ebay för 15 000 dollar.

Såsprotesterna

Vissa McDonalds-restauranger fick stora problem med missnöjda kunder som inte fått chansen att smaka på dipsåsen. Något som försvårade det rejält för personalen i kassan och till slut inte gav McDonalds något annat val än att börja sälja mer av dipsåsen på flera ställen runt om i landet. I filmerna nedan tvingas polisen rycka in för att kontrolleran en protest utanför en restaurang – och en gäst blir så såssugen att han hoppar upp på disken.

Rick And Morty Fans Are Crazy

Rick and Morty fans are crazy ??

Posted by LADbible on Wednesday, October 11, 2017

McDonalds gör ett offentligt uttalande

Nyligen skickade McDonalds ett pressmeddelande om att det snart kommer mer sås till fler restauranger. Slutet gott allting gott? Inte riktigt. Twitterstormen fortsätter här och det verkar fortfarande osäkert om såsen någonsin kommer finnas i samma mängd som den efterfrågas i.

Café kontaktade McDonalds svenska presschef som meddelar att Szechuan-dippen inte är aktuell för Sverige i dagsläget.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 15:00