Annons

McDonalds dipsås skapade kaos och såldes för 15 000 dollar på eBay – så gick det till

Det började med en scen i en tv-serie, gick via protester som stoppades av polis, och slutade med att McDonalds gav med sig. Här är historien om hur en dipsås från 90-talet skapade total såskaos i USA.

Marlon Appelgren

I samband med filmen Mulan från 1998 lanserade McDonalds dipsåsen Szechuan Sauce i det tillfälliga sortimentet. I höstas tog McDonalds i USA tillbaka den efterlängtade dipsåsen på några enstaka restauranger –något som skapade rena rama vilda västern.

Annons

Nu har den sålts i andra hand på eBay för 15 000 dollar, till artisten Deadmau5. Allt på grund av en scen i den tokhyllade vuxenanimerade tv-serien Rick and Morty. Café sammanfattar den här såsiga röran, steg för steg.

Här startade hysterin

Gilla Cafe.se på Facebook

Allt började med den nya säsongen av tv-serien Rick and Morty där huvudpersonen Rick Sanchez reser tillbaka i tiden för att beställa Mulans ”Szechuan Sauce” på McDonalds. Scenen fick många fans att minnas såsen som släpptes i samband med Disneys film Mulan från 1998. Efter detta startades olika kampanjer på sociala medier för att McDonalds skulle börja sälja såsen igen.

Såshypen blev ett problem

Såsen kom tillbaka fast i en limiterad mängd och bara på vissa enstaka McDonalds-restauranger i USA. Detta ledde till att vissa köpte 200 såspaket på studs för att sedan sälja det dyrare på eBay, medan andra inte fick tag på ett enda paket.

Annons

Dela (32)
Tweeta

Annons


Laddar