Annons


Modeföretag som engagerar sig i välgörenhet är en allt vanligare företeelse, inte minst så här i jultider. Senast ut är Levi’s och H&M som uppmärksammar kampen mot HIV/aids. Över 25 miljoner människor har dött i aids de senaste 25 åren och 1988 utnämndes första december till Internationella Aidsdagen av FN för att samla in pengar till kampen mot sjukdomen.

Levi’s har tagit fram en t-shirt i  begränsad upplaga i 100 procent ekologisk bomull.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Trycket World Aids Day kommer också att finnas på tusentals kondomer från Durex som delas ut av Levi’s i samband med kampanjen. Alla intäkter efter skatt går till Aids Action Europe.

H&M och organisationen Designers Against Aids lanserar kollektionen Fashion Against Aids tillsammans med en lång rad kända artister och designers, bland andra Timbaland, Henrik Vibskov, Justice och Tiga. 25 procent av intäkterna går till projekt för att förebygga HIV/aids.

Levi’s World Aids Day t-shirt kostar 399 kr och säljs från och med nu på alla Levi’sbutiker i Skandinavien. Fashion Against Aids kostar från 98 till 298 kr och finns på alla H&Ms Divided-avdelningar från och med februari nästa år.

ANDERS BERGMARK

1

2

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar