Ta steget från mobilkameran

Har du också insett att din mobils kamera inte håller måttet och börjat planera ett införskaffande av en seriös kompaktkamera? Se hit. Nikons nya Coolpix P330 kan vara precis vad du är ute efter. Coolpix P330 (3 490 kronor) är uppföljaren till Coolpix P310. Den ser ungefär likadan ut som sin föregångare och är exakt […]

Publicerad 2013-03-21 10:28  | Lästid: 1 minut | Patrik Hedlund

Har du också insett att din mobils kamera inte håller måttet och börjat planera ett införskaffande av en seriös kompaktkamera? Se hit. Nikons nya Coolpix P330 kan vara precis vad du är ute efter.

Coolpix P330 (3 490 kronor) är uppföljaren till Coolpix P310. Den ser ungefär likadan ut som sin föregångare och är exakt lika stor – vilket är ganska imponerande eftersom det har hänt en hel del på insidan. Bland annat är sensorn betydligt större – en 1/1,7 tum  CMOS-sensor borgar för bättre resultat i alla ljusförhållanden. Ett ljusstarkt Nikkor-objektiv med 5x optisk zoom (24–120 mm), en stor f/1,8-bländare, HD-filminspelning och GPS är några andra godsaker i den här 58.3 mm höga och 103 mm breda kameran.

Dessutom är den WiFi-kompatibel, vilket innebär du kan föra över dina bilder trådlöst (förutsatt att du köper till en adapter).

Bland de enklare finesserna hittar vi en särskild filminspelningsknapp, som låter dig filma med bara en knapptryckning – genialiskt, med tanke på att de bästa scenerna har en förmåga att dyka upp när man minst anar det.

Läs mer om Nikon Coolpix P330 här.

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta