Stockholms nyaste botiquehotell – Season Hotel i Jungfrusund i Ekerö – beskrivs av ägarna själva som det perfekta giftermålet mellan skandinavisk minimalism och Cape Cod-elegans. Det stora dragplåstret är det familjeägda hotellets spa – med säsongsanpassade behandlingar, två varma pooler, isbad, finsk bastu och ångbastu. I direkt anslutning till hotellet öppnar även ett lokalt mikrobryggeri med tap room-bar, ölprovningar och gårdsförsäljning. Släcka törsten kan hotellgäster även göra på hotellets takbar, med utsikt över Mälaren. Intill hotellet öppnar även Brasserie Season, som lagt lite extra krut på sin vinlisa.
”När förfrågningar från Reykjavik och Kapstaden börjar komma in redan innan vi öppnat, känns det som att vi prickat rätt. Vårt motto har hela tiden varit att frångå de klassiska reglerna för ett spahotell – och istället försöka skriva nya”, skriver Jan Björklund, medgrundare av Season Hotel i ett pressmeddelande.

Andra usp:er är hotellets loungeinredda biosalong med plats för 60 personer. Även hotellets konstutställningar, förlagda under vattenytan (!), lär locka sin beskärda del av besökare.
”Vi ville skapa en upplevelse där konst och natur smälter samman. Under vattnet blir ljus och rörelse en del av verket, och man får en upplevelse som ständigt skiftar och aldrig slutar överraska”; fortsätter Björklund.

Season Hotel öppnar 16 maj och nås enklast med bil eller via privat båttransfer från centrala Stockholm. Läs mer på seasonhotel.se