Otippade skräckisen vann pris för bästa film på Oscarsgalan

Trots hård konkurrens från hyllade draman, krigsskildringar och feministiska mästerverk var det en romantisk fantasyskräckis som vann pris för bästa film på Oscarsgalan 2018. Guillermo del Toro ligger bakom succéfilmen The Shape of Water.

Joel Linde | Foto Fox Searchlight  |  Publicerad 2018-03-05 11:19  |  Lästid: < 1 minut

Det var mycket snack om Dunkirk, Call me by Your Name, The Post och Three Billboards outside Ebbing, Missouri, som favoriter att vinna pris för bästa film på Oscarsgalan 2018. Men i stället var det Pan’s Labyrint-regissören Guillermo del Toros film, den trettonfaldigt nominerade The Shape of Water, som tog hem kvällens mest prestigefyllda pris.

Så vad är då The Shape of Water för en film? Jo, det är alltså en monsterfilm, kanske inte den läskigaste någonsin, men ändå en fantasy med många pulshöjande moment, som hade premiär så sent som den 14 februari i Sverige. Det är den första skräckfilmen sedan När lammen tystnar (1991) att vinna pris för bästa film på Oscarsgalan, och första monsterfilmen någonsin att få den prestigefyllda utmärkelsen.

Och det var tydligt att filmen var en högoddsare. När regissören Guillermo del Toro tog emot priset kontrollerade han kuvertet noga för att se att haveriet från förra året inte hade upprepats – att det faktiskt var han som vunnit.

Det är också tydligt att folk älskar läskiga filmer just nu!

Se trailern till The Shape of Watersom även vann tre andra priser – här:

The Shape of Water visas just nu på bio. Boka här.

Du gillar nu även:

Netflix nya skräckfilm är så läskig att folk stänger av

Alla vinnare på Oscarsgalan 2018

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar