Annons
Annons

 

 

 

När det kommer fram fyllskallar till dig på krogen, vad brukar de häva ur sig?

 

 

 

– I Sheffield för ett tag sedan vinglade en packad tjej bort till mig efter konserten och frågade om hon fick snacka. Men plötsligt slog hon om helt och började skrika att jag var arrogant och en diva. Det blir ofta så av någon anledning. Men jag bryr mig inte. Michael Caine sa en gång: ”Jag har varit både fattig och rik, och kan ärligt säga att det är roligare att vara rik.” Jag kan bara hålla med.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

 

 

 

Du lär ha spelat bort en hel del pengar också – stämmer det?

 

 

 

– Ja, jag var dum i huvudet. Det känns ganska pinsamt att prata om, eftersom det delvis berör min familj.

 

 

 

Men vad var det du spelade på? Nätpoker?

 

 

 

– Nej, sportresultat. Spread betting, lite som en blandning som att tippa på odds och satsa på aktier. Du borde prova det – det är väldigt kul, hehe.

 

 

 

Vad går miljonerna till annars?

 

 

 

– Lägenheter och bankkonton.

 

 

 

Fast du har precis köpt en lyxbil också, eller hur?

 

 

 

– En Rolls Royce Silver Shadow från 1974. Kolla här (Skinner tar upp en bild på datorn där han står och poserar framför bilen). Det där blir mitt nästa skivomslag. Jag köpte den ganska billigt och har nu fixat upp den för en massa pengar. Kolla in fälgarna.

 

 

 

Så nu åker du omkring i London med rutorna neddragna och raggar brudar?

 

 

 

– Jag har inget körkort pinsamt nog, så jag får skaffa en chaufför innan jag tar ut den!

 

 

 

Handen på hjärtat: Har du en av dina egna låtar som ringsignal på mobilen?

 

 

 

– Hell no! Många andra artister har ju det, men jag behöll signalen som följde med telefonen. Jag avskyr mobillåtar.

 

 

 

Vilket är det mest patetiska sms du har skickat?

 

 

 

– Samma som alla andra killar, antar jag: ”Hallå där…” till en tjej halv fyra någon lördag natt. Och alltid till en tjej man inte snackat med på flera månader.

 

 

 

Du kan ju skriva låtar till dem i värsta fall – nya singeln When you wasn’t famous sägs handla om en av Storbritanniens mest kända kvinnor, till exempel. Vem är det?

 

 

 

– Jag kan tyvärr inte svara på det.

 

 

 

Men har du hört något från henne sedan den släpptes?

 

 

 

– Inte ett ljud. Jag börjar bli lite orolig över hur hon ska reagera. Men mest är jag förvånad över att folk verkar bry sig så mycket. Jag har väl varit lite för naiv.

 

 

 

Du berör ditt eget kändisskap i flera låtar på ditt kommande album. Hur har du blivit behandlad av den ökända brittiska skvallerpressen genom åren?

 

 

 

– De flesta skulle nog säga att de har behandlat mig väl. En del grejer har varit helt galna, som när de skrev att jag hade en lång affär med Natasha Bedingfeld. Men det mesta annars är smågrejer som antagligen bara jag bryr mig om.

 

 

 

På plattan sjunger du även om ett avancerat bondfångartrick som involverar en skabbig hund och en lättlurad bartender. Har du testat det?

 

 

 

– Nej, men det är tydligen det mest effektiva lurendrejeriet i världen. Min exflickvän tyckte nästan att det var lite otäckt att jag var så intresserad av såna grejer. Jag älskar filmer som Blåsningen och De misstänkta, filmer som överraskar med luriga vändningar.

 

 

 

Är du sugen på att göra film själv?

 

 

 

– Jag har faktist en agent i Los Angeles. Han kollar främst på turnéerbjudanden, men även manus.

 

 

 

Vilket typ av roll skulle du vilja göra?

 

 

 

– Hellre en skurk än en hjälte, helt klart. Eller något som Mos Defs roll i Liftarens guide till galaxen. Det gillade jag, en rapkille som spelar något annorlunda.

 

 

 

Häromåret sa du att du ville ha med ett gäng stora amerikanska artister på albumet. Hur gick det med det?

 

 

 

– Jag snackade bland annat med Snoop Dogg och Gwen Stefani men det passade aldrig tidsmässigt. Och jag ville inte ha med någon innan jag visste exakt vad jag ville att de skulle göra. Kanske hinner vi med att göra något i framtiden.

 

 

 

Synd – det skulle vara coolt att se Snoop stå och rappa här inne på studiotoaletten.

 

 

 

– Haha… ja, visst skulle det? Frågan är om han skulle få plats, han är ganska lång.

 

 

 

Du tillbringar mycket tid här i studion. Hur ser en vanlig dag ut?

 

 

 

– Egentligen är jag mest här när jag spelar in sång, annars håller jag mig oftast hemma faktiskt. Jag brukar gå upp ungefär runt halv nio. Sedan sitter jag framför datorn hela dagarna, förutom när jag går ut och äter, sedan sover jag. Inte så mycket rock’n’roll över det livet. Ohälsosamt är det också. Jag rör mig alldeles för lite numera.

 

Brukar du träna annars?

 

– Ja, när jag är ute på turné så tar mina säkerhetsgubbar med mig till gymmet. Men det har varit dåligt med det de senaste månaderna – och nu börjar det synas.

 

 

 

The Guardian skrev nyligen i en konsertrecension att du har utarbetat en klädstil som ingen vettig person skulle vilja kopiera. Vad säger du om det?

 

 

 

– Äh, de fattar som vanligt inte vad de skriver om. Vad kan jag säga? Min musik var inte heller cool när jag började. Allt kommer att bli uppenbart för dem i framtiden.

 

 

 

Jag har fattat att du jobbar med ett Miami vice-tema: mycket palmer och korta kavajer med upprullade ärmar.

 

 

 

– Absolut. Jag är ett väldigt stort fan av tv-serien. Kolla runt omkring dig (pekar på fototapeter med palmer på studioväggarna).

 

 

 

Den självklara frågan bli då förstås: Vilken av huvudpersonerna föredrar du? Den rättrådige Tubbs eller stekaren Crockett?

 

 

 

– Crockett. Tubbs är förstås smartare, men tänk dig själv att ha en krokodil hemma på husbåten. Inget slår det.

 

 

Anders Dahlbom

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar