Annons
Annons


På Hotel Skansen, intill Båstads centercourt, träffar jag Thomas Johansson för att prata lite tennis, bilar och träningstips. Han är  klädd i tenniskläder och ska direkt efter intervjun köra dagens sista träningspass. På tisdag spelar han sin första match i Swedish Open och motståndet kan bli riktigt tufft. På andra sidan nätet väntar den bättre rankade Oscar Hernandez.

Annons

Så vad tror du om dina egna chanser här i Båstad?
– Det här året har det ju inte gått så bra för mig och det är alltid svårt att komma direkt från gräset i Wimbledon till gruset i Båstad. Egentligen tar det ungefär två veckor att spela in sig på ett nytt underlag, men nu har jag haft betydligt kortare tid på mig. Men det kan gå bra ändå för när du spelar inför hemmapublik har du alltid en stor fördel.

Vad tycker du om själva turneringen?
– Det är en fantastisk tävling som har utvecklats enormt under de sista tio åren. Den blir bara bättre för varje år och det känns jättekul och vara här. Man träffar även massor av gamla vänner, spelare och tränare vid sidan om tennisen.

Kan du ge några tips till alla nybörjare som vill spela tennis i sommar. Vilka klassiska misstag ska vi försöka undvika?
– För det första – värm upp ordentligt innan. Alltför många tror att det bara är att hoppa ut ur bilen och springa direkt in på banan och köra.  För bästa resultat krävs lite mer än så. Men inget avancerat. Det räcker med att jogga i fem minuter, stretcha lite ljumskar och lår samt att vispa runt lite med armarna. Sedan måste man försöka sluta slå så himla hårt även fast det är förbannat kul. Det är ingen idé att dunka hårda bollar om de inte hamnar innanför linjen. Spela på säkerhet och låt istället motståndaren stå för misstagen. Är det något jag märkt när jag spelat mot amatörer så är det att de tar i så de spricker, men de placerar bollen uselt.Till sist vill jag också tipsa om att spara lite kraft till andraserven. Ett vanligt misstag är att många satsar allting på förstaserven och sedan slår en serve som knapp orkar över nätet. Spelar du så blir det alldeles för lätt för din motståndare.

Ok, tack för tipsen. Vi har förstått att du är väldigt intresserad av bilar. Vad kör du till vardags?
– Just nu är det viktigast att ha en bil som fungerar bra för familjen. Därför har jag köpt en Mercedez ML. Tidigare körde jag Porsche för att förverkliga en gammal dröm jag haft sedan femårsåldern. Men den sålde jag för ett tag sen, jag tror den tiden är förbi nu.

Tror? Det låter inte som du helt övergivit drömmen om en sportbil trots allt. Så vad blir det för bil när barnen är stora?
– Min kompis Ivan Ljubicic har en jättefin Aston Martin som jag sneglat en hel del på. Sen har jag ju provkört Koenigsegg tillsammans med Christian Koenigsegg och den var otroligt kul att köra.

Gick det fort?
– Vi åkte i nog i 270 km/h i alla fall. Jag minns att jag svettades som en hund då jag fick köra den från ett flygfält till ett garage. Den kostar ju faktiskt en hel del pengar.Hur som helst är det en bil jag får vänta med att köpa tills jag blivit äldre.

I dag bor du i sporbilsmeckat Monte Carlo. Har du något favoritställe dit du går för att spana på bilar?
– Ja det är klart. Det finns ett ställe som är otroligt bra. Det är i ett garage i närheten av Café de Paris. Och det som finns parkerat där inne är värt många miljoner. Där ser du ofta de senaste bilarna från Ferrari, Lambourghini och Bugatti. Fast jag har inte sett någon Koenigsegg än.

Vi avslutar intervjun och Thomas får ett exemplar av Cafés nya julinummer. Men vad läser han först egentligen? Motorsidorna eller Jonas Björkman-intervjun?

Martin Greve

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar