En ny dokumentär om Tiger Woods liv har premiär på HBO nästa vecka

Tiger Woods med pappa Earl Woods

Världens bästa golfare genom tidernas berg- och dalbanaliv skildras i en två delar lång dokumentär på HBO.

Jesper Johansson
Jesper Johansson | Foto: HBO  |  Publicerad 2021-01-07 16:47  |  Lästid: 2 minuter

”The rise. The fall. The return.” Så sammanfattar HBO själva den tvådelade dokumentären om Tiger Woods. Världens bästa golfare genom alla tider har haft ett häpnadsväckande liv med lika höga toppar som djupa dalar. Om allt det här ska vi få veta mer med början nästa måndag.

Inspirationen till HBO:s Woods-dokumentär är baserad på boken Tiger Woods av Jeff Benedict och Armen Keteyian som avhandlar hela Tiger Woods liv. Från att han som bebis satt i garaget bakom pappa Earl, för att med fascination se sving efter sving in i ett nät bara några meter framför. Till att slå sina första slag själv, vinna sina första tävlingar. Bli en sensation som 16-åring och därefter fortsätta vidare för att ta över hela golfvärlden.

Dokumentären kommer också att handla om de mörkare stunderna i Tiger Woods liv. Sexskandalen 2009 och de många festerna. HBO skriver själva att man i den här tvådelade dokumentären intervjuat stora profiler som varit i kontakt med Tiger Woods genom åren. Golflegendaren Sir Nick Faldo är en av dem. Även hans tidigare caddie, Steve Williams, kommer att kommentera historien. Dessutom ska hans ungdomskärlek, Diana Parr, vara med. Samt Rachel Utichel – kvinnan i centrum för sexskandalen som förändrade allt för Tiger Woods.

Eftersom vi är svältfödda på bra sport just nu med några få undantag (Premier League, skidskytte och Tour de Ski pågår och snart börjar herrarnas handbolls-VM) är det bara att bänka sig framför tv:n nästa måndag. Planen var att dokumentären om en av världens största idrottare skulle ha premiär i maj 2020. Så blev det inte, istället fick den alltså ett nytt publiceringsdatum i januari 2021.

Tiger” har premiär på HBO på måndag 11 januari och sänds över två avsnitt. Det andra avsnittet sänds en vecka senare, 18 januari.

Se trailern till HBO-dokumentären om Tiger Woods här!

Artikeln publicerades först på Svenskgolf.se

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-01-07 16:49