Hoppa till innehåll

Tiger Woods reservputter såld för rekordsumma

Tiger Woods putter såld för rekordsumma
Jesper Johansson
Jesper Johansson

En replika av Tiger Woods klassiska putter har sålts på auktion för närmre 1,4 miljoner kronor.

Den här puttern har inte vunnit en enda titel. Den har inte varit en del av golfhistorien över huvud taget. Faktum är att den antagligen aldrig befunnit sig på en golfbana. Ändå har en putter av premiummärket Scotty Cameron nu sålts för otroliga 154 928 dollar, 1 391 000 kronor.

Anledningen? Det är en av få replikor skapade av Tiger Woods klassiska putter som gjorts av Scotty Cameron.

Just den här puttermodellen är värdefull eftersom Tiger Woods använt sig av en likadan för att vinna 14 av sina 15 majortitlar. På Golden Age Auctions såldes replikan för den enorma summan som är den högsta någonsin gällande en putter. Den ska enligt auktionsföretaget ha varit Tiger Woods extraputter om något skulle hända med den han använt sig av. Den är därför precis likadan med graveringarna, färgerna, vikten och greppet.

Det är inte bekräftat av Scotty Cameron men bara en handfull av dessa putters ska vara tillverkade av honom precis efter Woods egna specifikationer. För ett år sedan såldes en annan av dessa replikor. Den var dock inte alls lika ”lik” originalet.

Den som såldes i helgen var den som mest liknade Tiger Woods klassiska putter och den ska ha varit framställd 2001 – året då Woods genomförde sin ”Tiger Slam” och vann fyra majors i rad.

Golden Age Auctions har värderat Tiger Woods riktiga putter. Om den skulle säljas på auktion någon gång (vilket inte känns så troligt) kommer prislappen enligt dem ligga mellan 3 och 5 miljoner dollar.

Artikeln publicerades först på svenskgolf.se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.