Hoppa till innehåll

Tigers herrdesigner utser Stockholms bästa shopping

Andreas Gran Tiger of Sweden
Martin Hansson

Tiger of Swedens herrdesigner Andreas Gran om vilka butiker i Stockholm han går till för inspiration, nya skor och fynd.

konstig

1. Konst-ig, Åsögatan 124, Södermalm

– En fantastisk bokaffär. Kvinnan som driver butiken är extremt kunnig. Jag brukar alltid åka hit när jag letar inspiration eller vill fördjupa mig i något vi jobbar med. Be absolut personalen om råd och hjälp.

stockholms-matmarknad-ostermalm-stockholm-2

 

2. Stockholms matmarknad, Stureplan 2, Östermalm

– Ska du bjuda på middag och är helt oinspirerad är detta verkligen en bra butik att gå till. De är superduktiga och hjälper alltid mig med förslag på en hel meny samt hur man tillagar den på bästa sätt. Alltid perfekt kvalitet och alla råvaror är producerade med omtanke om miljö och djur. Jag älskar att handla mat här!

sns-023

3. Sneakersnstuff, Åsögatan 124, Södermalm

– En av världens absolut bästa sneakersbutiker. Här hittar du både klassiker och de senaste limiterade versionerna. Jag har köpt många sneakers här – bland annat ett par från det första samarbetet Raf Simons gjorde med Adidas.

o

 

4. Ulriksdals slottsträdgård, Slottsträdgårdsvägen 8, Solna

– Sveriges bästa växthus! Det är alltid jätteinspirerande att åka hit. Jag har köpt många stora palmer här som jag har hemma. Gröna växter är det bästa sättet att få hemmet personligt och levande. Kanske något dyrare men de håller en mycket högre kvalitet, vilket gör att växterna inte vissnar och dör direkt när du kommer hem.

bukowskis

5. Bukowskis market, Västberga allé 3, Hägersten

– Här finns allt. Bra designklassiker, fin relativt billig konst och andra roliga prylar till hemmet. Ett bra sätt att ge patina till hemmet. Sist baxade jag in en 100 kilo tung slaktarbänk i bilen som blev jättefin hemma.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.