”Tillbaka till framtiden”-skon med självstyrd snörning är här

Väntan är nästan över. Snart kommer du att kunna köpa Nikes nya sneaker Hyperadapt 1.0 – som snörar sig själv.

 |  Publicerad 2016-03-17 16:44  |  Lästid: 2 minuter

Har du velat ha självsnörande skor sedan du såg Marty McFly ta på sig sina futuristiska dojor i Tillbaka till framtiden? Då behöver du endast vänta några månader till för lagom till jul lanserar den första självsnörande sneakern för försäljning.

Nike lyckades även att hålla sig enligt filmens tidsplan, då de tidigare visade upp tekniken i en replica av skon Marty hade i filmen under just ”Back to the Future day” den 21 oktober 2015. Nu kommer alltså sneakern Nike Hyperadapt 1.0, med samma innovativa teknik, att lanseras för allmänheten.

https://www.youtube.com/watch?v=z7Cyv3cvIxY

Så hur fungerar den nya tekniken? En liten sensor som sitter på skons baksida känner av när du stoppar ner din fot i skon varpå skon tajtas till. Om skorna ändå skulle sitta för löst eller för hårt finns det två knappar på sidan där du själv kan justera om du vill dra åt eller släppa på snörpningen för en så bra anpassning av din fot som möjligt.

ge

Vissa kanske inte tycker att det låter som ett så stort problem med vanliga skosnören, men tänk hur mycket denna nya teknik kommer att förbättra vardagen? Inga fler snubblingar på snören som åkt upp, inga fler kamper med svåra dubbelknutar, som för övrigt är väldigt problematiskt för gemene nagelbitare, och kanske framförallt – inga för långa skosnören där ugglorna ligger och drar i backen när du går. Och du kommer dessutom att få en sko som sitter perfekt.

Den nya skon med supersnörning kommer endast att säljas till Nike+ medlemmar på nike.com och kommer i färgerna svart, vit och grå. Nu återstår bara att se hur lång tid det kommer att ta innan även hoverboards blir en verklighet, alltså riktiga, svävande hoverboards, inte sådana där fejk-varianter med hjul.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar