Annons


Tokyoresan är avslutad. Caféläsaren Hans som vann Cafés och NN07:s tävling försöker sammanfatta fyra dygn fyllda av kultur, spännande möten, pyttesmå barer och japanska serietidningar. Läs hans sista rapport här. Och om du missat hans tidigare intryck från Japan hittar du dem här och här.

* * *

Efter en intensiv och på alla sätt underbar resa är det bara att kapitulera och erkänna Tokyo som den stad som både förfört och förundrat mig mest. Den totala upplevelsen av för mycket folk, oändliga möjligheter och blandningen mellan traditioner och nymodigheter i en stad som på riktigt aldrig sover är svår att greppa men lätt att tycka om. Jag skulle lätt kunna spendera år med att hitta nya saker att uppskatta och fascineras av och därför mer än tacksam för de fyra dagar jag fått denna gång.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Att få se traditionell teater följt av människosafari i Harajuku, manga och anime och sedan konsthantverk, få smaka världens bästa sushi i lyxiga miljöer och följa upp det med fuldrinkar i minibarer utan skyltning och träffa människor från alla generationer och samhällssikt är bara några av de saker som gjorde resan till något jag aldrig kommer glömma. Att dessutom alla vi stötte på gav samma vänliga intryck får mig att vilja åka tillbaka omgående. Den enorma stolthet som människorna visar inför det de gör, oavsett vilken typ av arbete det handlar om, måste vara unikt för Japan och något som vi alla borde lära av, ett beteende som dessutom är så djupt rotat i kulturen att det gett upphov till ett eget ordspråk: ”Allt som är värt att göra, är värt att göra ordentligt”.

Trots resans tidsmässigt ringa omfattning vill jag därför gärna tro att vi ”gjorde” Tokyo ordentligt.

Men det är ändå mer än bara en stads möjligheter som bidrar till den ultimata reseupplevelsen så därför vill jag också ta tillfället i akt att tacka mina trevliga medresenärer och numera goda vänner. Trots att vi inte kände varandra innan blev det en lyckad kombination och rolig resa på alla sätt och vis. Celine Mee Storvik och Niels Strøyer Christophersen gjorde att den här resan hade blivit lyckad oavsett vart den tagit vägen. Och självklart vill jag passa på att tacka Lincoln Robbin-Coker och NN07 och Cafe.se för att jag fått den här otroliga möjligheten.

Tack för att ni har läst och följt med.

Sayonara,
Hans Wilmer Ångman


Celine som ser ut som den fashionista hon är.


Liten dive bar i Shibuya som hade varit omöjlig att hitta utan guide.


Vi tog självklart seden dit vi kom.


Överentusiastisk personal i Otoko Dojo.


Vår guide Chiaki och Celine i NN07-outfits.


Området Golden Gai där barerna ligger vägg i vägg i små gränder.


På väg ut ur bar nummer, eh sex kanske…


Den fantastiske innehavaren som tidigare varit ingenjör men valde att sadla om.


Manga så långt ögat kan nå.


Sailor Moons lite mindre framgångsrika kusin.


Fler väldigt stylish japaner.


Hela gänget framför kejsarens palats.


Magisk liten sunkbar.


Otoko Dojo.


Trevligt middagssällskap.


Paraplyföretagen går rätt bra i Japan.


Sista natten med gänget.


Men maten var lika god som under hela resan för det.


Trötta men glada resenärer strandade i Helsingfors på vägen hem.

Annons

Dela (13)
Tweeta

Annons


Laddar