Caféläsaren Hans vann en resa till Tokyo – läs hans bloggrapport

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2012-10-29 14:02  |  Lästid: 3 minuter


Hans Wilmer Ångman (i rutig skjorta) vann en resa till Tokyo i Cafés och NN07:s tävling. Läs hans första rapport från vistelsen och kolla in bildregnet här.

* * *

Då jag hade den stora glädjen att vinna tävlingen har jag tillsammans med mina trevliga medtävlare Celine från Norge och Niels från Danmark samt Lincoln från NN07, nu fått förundras över Tokyos alla möjligheter i dagarna två. Efter lång dags färd genom kort natt och med lite extra jetlag i kroppen ska jag därför sådär lagom ambitiöst sammanfatta mina första intryck.

Under dag ett har vi hunnit med att beta av futuristiska toaletter, yakiniku (den traditionella varianten), sake, karaoke (ordningsföljden där är rätt viktig), fotograferande som skulle göra en japansk turist avundsjuk samt att gå vilse i Shinjuku.

Under dag två så har vi istället siktat in oss på den ultimata shoppingupplevelsen i Shibuya där vi besökt Tokyo Hands, Neighborhood, And A och kvalitetsvintagebutiken (vilka poäng i alfapet) Rag Tag. Dessutom har vi fotat lite sartoriell streetstyle  samt ätit lunch på hipster (jipster?) -meckat Analog Café.


Gatumodet och hipsterkulturen frodas också i Tokyo.

* * *

Tokyo är precis så fantastiskt och sevärt surrealistiskt som jag alltid både trott och hoppats på. Trots idogt resande i lite olika delar av världen så är kulturkrocken större än väntat. Jag vet att det låter reseskildringsklichéartat, men det är verkligen något man bör uppleva själv för att till fullo kunna förstå hur det känns.

Det finns dock bara positiva saker att säga och alla vi träffar på är extremt artiga men också genuint både trevliga och hjälpsamma på ett sätt som jag aldrig upplevt. Här tar sig alla, från lapplisor till rebelliska tonåringar, tid att hjälpa till och om bristen på kommunikation är total (vilket den är majoriteten av alla konversationer) ursäktas och förklaras detta med ett ihållande leende och några artiga bugningar.

Kvällen avslutas nu med ett event i Elles regi, en sushimiddag modell bättre och sen ut i Tokyonatten för vidare äventyr. Och snart kommer en ny rapport till er!

Douzo yoroshiku onegaishimasu,
Hans Wilmer Ångman


Vad jag vill kalla den Japanska versionen av Times Square (Shibuya).


Tre lyckliga vinnare några Sake senare.


Den traditionella varianten av Yakiniku.


Chop Shop.


Vilse i Shinjuku.


Inte vad vi letade efter men ändå, ”fullservice” toalett.


Ringu-installation i Commes de Garcons  konceptbutik.


Ingen ville dock prata om elefanten i rummet.


Streetstyle.


”Ah, Cafe.se, very good!”


Niels på väg till karaoke.


Där vi gjorde stor succé bland de japanska affärsmännen.


Dagen efter kvällen före, trevlig kaffebar i Shinbuya.


Besök hos Mandrake, underjordisk Manga/Anime-butik modell större, handlade åt en vän.


Analog Cafe och Crisp (ni som sett How to make it in America känner igen det).


Streetstyle.


Tokyonatten som snart blir osäker.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 13:50