Hoppa till innehåll

Topp fem enklaste jobben i Sverige

  Enkla jobb är visst lösningen på alla problem. Enkla jobb kommer att rädda välfärden. Integrationen. Arbetslösheten. Kanske ge evigt liv. Hur de enkla jobben ska skapas vet ingen riktigt. Inte heller finns det ett solklart svar på vad ett ”enkelt jobb” egentligen är. Men, lugn, bara lugn, jag vet. Här kommer fem tydliga och grundligt … Continued

 

Enkla jobb är visst lösningen på alla problem. Enkla jobb kommer att rädda välfärden. Integrationen. Arbetslösheten. Kanske ge evigt liv.

Hur de enkla jobben ska skapas vet ingen riktigt. Inte heller finns det ett solklart svar på vad ett ”enkelt jobb” egentligen är. Men, lugn, bara lugn, jag vet. Här kommer fem tydliga och grundligt genomarbetade rekommendationer över de enklaste jobben i Sverige just nu. Jobb som verkligen vem som helst klarar av. Om Regeringen och Alliansen på varsitt håll kan skriva ut, laminera och diskutera detta på viktiga möten i små, dåligt belysta rum är vi, om vi får lita på våra politiker, snart räddade.

 

nejnu

1. Sociala medier-expert

Kvalifikationer: Har du varit på Flashback? Har du till och med varit på reddit? Har du rentav surfat in på 4chan? Har du nån gång startat en egen grupp på Facebook? Dra på trissor! Du är en sociala medier-expert!

Arbetsuppgifter: Eftersom alla i medievärlden är äldre än du och fortfarande oroar sig över att datorn ska gå sönder om de trycker på fel knapp behöver du inte göra nått alls mer än att skriva texter om hur viktigt det är att tänka på att det bara kommer bli mer och mer data i framtiden. Kanske om något kul du läst på Reddit också. Folk kommer att häpna. De vet inte bättre…än så länge.

Kända exempel: Jack Werner, Emanuel Karlsten

 

alex_sigge_alex

 

2. Podcast-profil

Kvalifikationer: Kan du prata? Har du en kompis? Grattis. Du kan bli en podcast-profil.

Arbetsuppgifter: Prata i en mikrofon med din kompis om saker samt ting. Kanske barndomen eller relationer? Ju mer du berättar om det du vet bäst om, det vill säga dig själv, desto bättre.

Kända exempel: Alla som heter Schulman i efternamn.

 

4-Expertise-Creative-Social-Media-Social-Media

3. ”Facebook-ansvarig”

Kvalifikationer: Av någon anledning kommer de att säga att du ska ha en ”examen i kommunikation” för det här jobbet. Det behöver du såklart inte. Det du ska kunna är att få likes på Facebook. Har du skrivit en status på Facebook som fått likes? Grattis. Du får jobbet.

Arbetsuppgifter: Ta hand om ett företags profil på sociala medier. Med andra ord det du gör hela dagarna ändå, fast med ett annat konto istället för ditt eget.

Kända exempel: Alla på Södermalm som inte riktigt fick göra det de ville efter att de pluggat på Berghs.

 

10603950_10152773476475789_6617660099416195451_o

4. DJ

Kvalifikationer: En gång i tiden innebar DJ kanske att man skulle leta efter musik i affärer, ha en speciell teknik för att få låtarna att funka på ett riktigt bra vis, och så vidare. Tur att vi inte lever i den stenåldern längre. Nu kan du istället gå efter dessa enkla tumregler: 1) Gillar du musik? 2) Kan du trycka på en knapp? 3) Har du en massa kompisar som kommer om du bjuder in dem? Grattis, du är DJ!

Arbetsuppgifter: Ja, du ska alltså i princip bara vara den där på förfesten som vill spela alla låtar själv och blir arg om nån annan cuear. Du klarar det.

Kända exempel: Alla på Södermalm som inte riktigt fick göra det de ville efter att de pluggat på Berghs.

 

980

5. Sverigedemokratisk riksdagsledamot

Kvalifikationer: Är du absolut inte rasist men tycker att invandringen har gått alldeles för långt? Kanske känner du rentav att alla muslimer är terrorister, eller åtminstone konspirerar för att ta över resten av världen? Tycker du att allt som inte gått så bra i livet rimligen inte kan bero på komplicerade och svåra orsaksammanhang utan på en yttre fiende? Grattis! Du kan bli Sverigedemokratisk riksdagsledamot.

Arbetsuppgifter:  Mycket svårt att säga. Det enda vi vet är att det inte går att göra fel. Du kan säga och göra i princip vad som helst, hela tiden. Det enda som kommer hända är att du fler röstar på dig. Tröttnar du kan du alltid bara avsäga dig partimedlemskapet och starta en skönhetssalong men fortsätta plocka in lön. Varför inte? YOLO!

Kända exempel: Ja… Sverigedemokraternas partigrupp.

Så. De fem enklaste jobben i Sverige. Om vi nu bara ser till att ta fram 20.000 till av varje så kommer Sverige äntligen att må bra igen. Vad väntar ni på? Nu sätter vi igång och bygger landet!

 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.