Annons

Den 20 maj slår hypade Cos upp dörrarna i Sverige. Men vad är det egentligen? Cafés modechef Daniel Lindström reder ut allt du behöver veta för att inte gå vilse på shoppingturen.

* * * * *

Cos står för Collection of Style och är ett H&M-ägt butikskoncept som lanserades 2007 på Regent Street i London. Nästa månad öppnar Cos sin första butik i Sverige. Detta sker på Biblioteksgatan i Stockholm (före detta Emporio Armani). Här är fem saker som är bra att veta om Cos.

PRISLÄGE
Dyrare än H&M men billigare än, till exempel, Filippa K.
Några prisexempel:
Kostymer: 2 200 kr–2 500 kr.
Byxor: 450 kr–900 kr.
Ytterplagg: 1 350 kr–3 150 kr.
Skor: 550 kr–1 350 kr.
Väskor: 550 kr–1 575 kr.

BUTIKER
Cos-butikerna är i genomsnitt 450 kvadratmeter stora och har en stram inredning designad av William Russell (som även står bakom Alexander McQueens och Margaret Howells butikskoncept). Lokalen i Stockholm ligger mitt på Birger Jarlsgatan och har en yta i två plan.

STIL
Cos designers arbetar med skandinaviskt formspråk. Stilen är sparsmakad och lätt­buren. Här kan du enkelt bygga upp en smart och prisvärd basgarderob bestående av kostym, chinos, jeans, v-ringad lamm­ullströja, oxfordskjorta, trenchcoat och enklare sport- och collegeplagg.

NYHETER
Cos lovar att fylla på butiken med nyheter varje vecka. (En tredjedel av den totala kollektionen är herrplagg.)

VÅRKOLLEKTIONEN
Tänk ”mormonpredikant möter hant­verkare”. Här finns gott om kortärmade skjortor, upprullade gubbyxor, scarfs och randiga tröjor. Kostymerna varierar från 1980-talsinspirerat kort och dubbelknäppt till en mer skräddad och smalare Mad men-look.

CAFÉ REKOMMENDERAR
Ryggsäck i canvas, bruna snörskor, ur­- t­vättade sweatshirts, denimbomberjacka och dressade shorts.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

* * * * *

Daniel Lindström
Läs Daniels modeblogg här.

Annons

Dela (3)
Tweeta

Annons


Laddar