Tradera blåser Google för att få dig att känna behövlig klimatskam

Googles förstasida, sök ”Vita sneakers”

Second-hand-sajten har kuppat Googles sök-förstasidor för att sprida klimatmedvetenhet.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2019-12-20 12:05  |  Lästid: 2 minuter

Med bara dagar kvar till julafton ringer infinner sig viss panik för dig som inte förvärvat några som helst julklappar än. Allt för ofta vänder du dig kanske då till nätet för att botanisera bland miljontals potentiella julgåvor som inte ger dig annat än ångest.

Nu kan du dock slippa det eviga letandet genom det samhällsnyttiga fenomen som utgjort året som gått – nämligen klimatskam.

Den svenska begagnade kläder och prylar-marknadsplatsen Tradera tar nu ett initiativ i att försöka bromsa den växande julhandeln som slår nytt rekord varje år. Detta genom att ha överlistat Googles algoritmer och på så sätt kuppat förstasidan hos de mest populära produkterna som konsumenter söker på i december.

När du som konsument söker på produkter som vita sneakers, fuskpäls och dunväst exponeras du istället för fakta om plaggets förödande klimatpåverkan och med det Traderas budskap om att ta vara på de kläder vi redan har. Snyggt spelat, Tradera.

– Genom att använda Googles algoritm vill vi påverka konsumenterna och ge dem en tankeställare när de är i shoppingmood och påminna om att det finns hållbara alternativ, säger Chantal Olsson, Brand Manager på Tradera i ett pressmeddelande.

Så om du inte hunnit köpa presenter än kan det vara på sin plats att investera i det glesare men mer klimatskonande utbud som second-hand har att erbjuda. Då blir jorden gladare och du kan med godare samvete hugga in på julskinkan den tjugofjärde.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-12-20 12:05