Trådlös högtalare som lovar gott

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2013-01-22 10:03  |  Lästid: < 1 minuter

Står du i begrepp att köpa en trådlös aktiv högtalare kan det vara läge att avvakta lite. Snart ger sig nämligen välrenommerade högtalartillverkaren Dali in i leken med sin Dali Kubik Free.

* * *

Att trådlösa aktiva högtalare har blivit så populära är knappast konstigt. Att utan någon klumpig förstärkare kunna spela musik från till exempel din mobiltelefon, är ju ungefär så smidigt som det kan bli.

Emellertid lämnar många av dessa högtalares ljudkvalitet en del övrigt att önska. Just därför ska det bli intressant att se vad det danska hifi-märket kommer att bidra med. Dali säger sig ha kombinerat "hifi-värderingar från den gamla skolan med nytänkande" och använt den allra senaste blåtands-tekniken  – något som ska borga för en stabil och stark dataöverföring.

Förutom att du kan strömma musik via blåtand, är högtalaren även utrustad med en klassisk analog RCA-kontakt, samt en optisk digitalingång och USB-kontakt (den är dock inte Apple-AirPlay-kompatibel).

Högtalaren kommer med största sannolikhet att säljas på Hifi-klubben, men vad den kommer att kosta eller när den släpps är ännu inte kommunicerat (vi tror till våren).

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-25 14:14