Annons
Annons

Corey

Fembarnsmamman Erica Maison från Detroit överraskade nyligen sin 14-åriga dotter Corey och lyckades fånga det hela på film. Det rörande klippet, där Corey får det efterlängtade beskedet att hon får påbörja sin hormonbehandling, sprids nu på Youtube och har uppmärksammats av Buzzfeed.

Annons

14-åriga Corey älskar att spela Call of duty, åka skateboard och sminka sig. Corey föddes som pojke. Redan som litet barn älskade hon att klä sig i klänning och höga klackar, men utanför hemmet bar hon ”pojkkläder”.

– Jag antog att hon kanske var gay, berättar Coreys mamma Erica för Buzzfeed.

I femte klass blev Corey så mobbad att Erica tog henne ur skolan och i stället började med hemundervisning. När Corey var 11 år gammal såg hon ett klipp med transgender-youtubern Jazz Jennings och sa plötsligt till sin mamma:

– Jag är precis som henne. Jag ÄR en flicka.

I klippet ovan får alltså Corey veta att hon nu kan påbörja sin hormonbehandling – detta efter två och ett halvt års väntetid och en medicinsk process där hon bland annat fått ett hormonimplantat för att hindra sin pubertet.

Det allra mest känslosamma var kanske ändå det som skedde efter att kameran stängts av.

– Vi grät och skakade båda två, säger Erica till Buzzfeed. Hon har aldrig gett mig en sådan kram tidigare. Jag har aldrig känt lika mycket kärlek från henne som i den stunden. Det var en blandning av ren glädje och lättnad för oss båda.

Läs hela den gripande berättelsen på Buzzfeed.

Följ Café på Facebook så missar du inget!

Annons

Dela (157)
Tweeta

Annons


Laddar